≫ 

Obožavaoci odaju poštovanje Brendonu Liju, na dan koji je mogao biti njegov 56. rođendan

Nasledne karakteristike – fizički izgled, harizma, talenat, borilačke veštine – pomogle su mu da, nakon nekoliko manjih uloga, dođe do holivudskog angažmana u filmu Dolfa Landgrena "Showdown in Little Tokyo"

  • 3
Brendon Li, Brandon Lee Brendon Li u filmu "Vrana" (1994) / Foto: Profimedia/IFA Film / United Archives

Kad je Brendon Li odlučio da krene očevim stopama i uđe u svet filma, poređenja su bila neizbežna. Iako se suočio sa ozbiljnim izazovom bekstva od senke Brusa Lija, postojao je veliki potencijal da postane velika zvezda poštovana isključivo po talentu, a ne poreklu.

Nasledne karakteristike – fizički izgled, harizma, talenat, borilačke veštine – pomogle su mu da, nakon nekoliko manjih uloga, dođe do holivudskog angažmana u filmu Dolfa Landgrena Showdown in Little Tokyo. Ostvarenju kritika ni gledaoci nisu bili naklonjeni, ali je bilo jasno da bi, nakon dodatnog poliranja, Brendon mogao postati dijamant nove generacije.

Godine 1922. usledila je uloga u akcionoj drami Rapid Fire, a potom i njegova najpoznatija – kao Erik Drejven u filmu "Vrana" (The Crow), koja će mu biti i poslednja. U toku produkcije "Vrane", Li je već bio u pregovorima da reprizira ulogu u nastavku. Međutim, desila se tragedija…

U toku rutinske akrobacije na snimanju, iz pištolja je upucan pravim umesto lažnim metkom. Preminuo je od povreda. Imao je 28 godina.

"Vrana" je završena, postala filmski hit pristojne zarade, ali i kultno ostvarenje.

Prvog februara je trebalo da bude Brendonov 56. rođendan, a njegovi brojni obožavaoci su na društvenim mrežama iskazali poštovanje:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toranj

    2. februar 2021 | 14:57

    Ubiše ga kao i njegovog ćaleta!

  • Тодорић

    3. februar 2021 | 19:30

    Водолија

  • JA

    2. februar 2021 | 17:38

    Podmetnuli pravi metak umesto laznog. Koliko se cesto desi da neko tako slucajno strada, jos i cale i on u slicnim godinama, vrlo rano. Strasno. Nije ni dovrsio tu ulogu u filmu Vrana, snimio je samo 40% filma, a za ostatak su koristili dublera i kompjuterski malo obradili lik i glas tako da je ispalo i po glasu i liku kao da je on do kraja odglumio. Impresivno, da nisam procitao, ne bih ni primetio razliku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA