≫ 

Reditelj "Porodice": Od početka nije bila ideja da se bilo ko glorifikuje ili osporava ili ponižava

- Milošević i njegova porodica nisu bili toliko medijski eksponirani, čak naprotiv - on se dosta trudio da se ne pojavljuje previše u javnosti - rekao je Bojan Vuletić

  • 0
Serija Serija "Porodica" Foto: Promo/RTS/SuperstarTV

Na programima RTS 1 i kablovskog kanala Superstar TV biće emitovana prva epizoda serije "Porodica". O svemu ovome govorio je reditelj i scenarista mini serije Bojan Vuletić.

- Sećam se da smo svi gledali taj događaj, potpuno onako u neverici, pitajući se - da li je to moguće i šta će biti posle toga. Dvadeset godina posle, čini mi se da smo mi kao društvo dovoljno sazreli da možemo taj događaj sada da posmatramo sa jednom određenom distancom, i možda drugačije u odnosu na to, kako je to tada izgledalo - rekao je Bojan u emisiji "Beogradska hronika" i dodaje da glavni motivi za realizovanje serije "Porodica" nisu bili politički.

Vuletić ističe da nije bilo teško doći do informacija na kojima se bazira serija.

- S druge strane, kao i u svim serijama koje se bave istorijskim događajima, ja sam posegnuo za izmišljenim likovima, za fiktivnim situacijama, da bi na neki način uspeo da napravim tu neku ljudsku distancu u odnosu na celu tu situaciju - rekao Bojan.

Milošević i njegova porodica nisu bili toliko medijski eksponirani, čak naprotiv - on se dosta trudio da se ne pojavljuje previše u javnosti, tako da je taj deo njegove ličnosti koji je krajnje harizmatičan i duhovit bio - meni izuzetno interesantan. Poznata su sva ta svedočenja, i tokom Dejtona, da kažem, da je zabavljao i podizao atmosferu među svojim pregovaračima, tako da su to neke stvari koje su mi pomogle da probam da shvatim kakav je to bio čovek - ističe reditelj.

- Od početka nije bila ideja da se bilo ko glorifikuje ili osporava ili ponižava na bilo kakav način, pošto znamo da živimo u društvu koje je ipak podeljeno, ne samo oko toga, nego oko mnogih drugih stvari. Tako daje u stvari, jedan balans koji sam ja pokušao da pronađem i ljudski pristup da pronađem u ovome, bio negde glavni motiv - zaključio je Bojan Vuletić, a prenosi RTS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA