≫ 

Metallica donira 500.000 dolara za australijske vatrogasce: Elton Džon – milion

Potpuno smo preplavljeni vestima o divljanjima požara koji se prostiru na milionima hektara širom Australije, rekli su iz benda

  • 4
Metalika, požari Australija Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP/Profimedia

Američki hevi metal bend Metalika (Metallica) se obvezala da će donirati više od 500. 000 američkih dolara (750.000 australijskih) u nastojanju da se pomogne gašenje požara u Australiji. Njihova donacija će biti poslata službama NSW Rural Fire Service i Victoria’s Country Fire Authority (CFA).

- Potpuno smo preplavljeni vestima o divljanjima požara koji se prostiru na milionima hektara širom Australije, a koji imaju veliki utjicaj na Novi Južni Vels i Viktoriju. Nastala razaranja i razorni učinci na sve stanovnike, životinje, okolinu i neverojatnu zemlju Australiju zaista su srceparajući - sužbena je izjava benda.

 
 
 
View this post on Instagram
We are totally overwhelmed by the news of the wildfires sweeping through millions of acres across Australia, with major impact in New South Wales and Victoria. The resulting destruction and devastating effects on all residents, animals, the environment and the incredible land in Australia is truly heartbreaking. Please join us and do whatever you can to assist as we, along with our @allwithinmyhandsfoundation, are pledging A$750,000 to the NSW Rural Fire Service and to the Country Fire Authority in Victoria to aid in the relief efforts. @NSWRFS is the world’s largest volunteer firefighting organization and all funds donated during this State of Emergency are directed toward services related to and victims of these particularly destructive Australian bushfires. @CFAvic is a volunteer and community-based fire and emergency services organization which helps to protect 3.3 million Victorians, and works together with communities to keep Victorians safe from fire and other emergencies. Learn more about NSW Rural Fire Service and how you can help ➡️ https://talli.ca/nws-rfs Learn more about Victorian Country Fire Authority and how you can help ➡️ https://talli.ca/cfaA post shared by Metallica (@metallica) on

Oni su pozvali druge da takođe pomognu.

- Pridružite nam se i učinite sve što možete kako bismo pomogli jer mi, zajedno sa svojom fondacijom “All Within My Hands” izdvajamo 750.000 australijskih dolara za NSW Rural Fire Service i Victoria’s Country Fire Authority (CFA) kako bi pomogli u pružanju pomoći - preneli su oni.

Fanovi su pohvalili njihovu donaciju, dodavši da bi i drugi muzičari trebalo da postupe kao članovi Metalike.

Elton Džon se obavezao na milion

Istovremeno je britanski muzičar Elton Džon donirao sumu od milion dolara fondu za saniranje posledica šumskih požara koji su pogodili Australiju. Legendarni umetnik je u utorak nastupio u Sidneju u okviru turneje koju je nastavio i u 2020.

Tokom nastupa, Elton Džon je saopštio publici da će donirati veliku sumu onima koji su najviše pogođeni požarima.

- Svi bi trebalo da se divimo vatrogascima na onome što rade. Tamo se nalaze ljudi koji su izgubili živote u pokušajima da sačuvaju svoje kuće, a ima i onih koji su izgubili i život i dom - rekao je on u obraćanju publici, prenosi NME.

(Telegraf.rs/Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alee

    9. januar 2020 | 15:37

    Ako je ovo tacno ,ja nemam reci! Svaka cast. Da sam ja pun para,bez razmisljanja bih donirao ! Ali da sam siguran da te pare idu bas za to

  • Dr. za rock and roll

    9. januar 2020 | 11:16

    Koji carevi !!!!!

  • Vele

    9. januar 2020 | 11:34

    Bravo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA