≫ 

Amerikanac analizira pesme Đorđa Balaševića: On je humanista. Predstavlja ono najbolje u čovečanstvu

Profesor je napomenuo da je prethodni snimak koji je posvetio Balaševiću bio u vreme kad je pevač prošle godine doživeo infarkt, i da je to bio jedan od najgledanijih videa koje je objavio

  • 9
Profesor Skaj Profesor Skaj / Printskrin: YouTube/Professor Skye's Record Review

Profesor Skaj, Amerikanac, u svom poslednjem video eseju na Jutjubu analizirao je "Celovečernji the Kid", album Đorđa Balaševića iz 1983. godine.

Naime, profesor ima suprugu koja je rodom iz Srbije, a Balašević joj je jedan od omiljenih pevača. Kako bi je iznenadio za njen rođendan, 27. decembra, Skaj joj je posvetio ovaj video, govoreći o Balaševiću, Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

- On nije samo regionalni pevač. Voljen je širom Srbije i bivše Jugoslavije. Mislim da je ono što ga čini izuzetnim, i što sam zavoleo kod njega, to što predstavlja ono najbolje u čovečanstvu. Potiče iz mesta koje je razorio nacionalizam, a donosi nešto univerzalno, i komentariše čovečanstvo i život sa male distance, sa inteligentnom i kreativnom pozitivnošću – ističe profesor Skaj o Balaševiću i dodaje:

Koncert Đorđe Đorđa Balaševića Đorđe Balašević / Foto: ATA Images

- Realističnom pozitivnošću, ne onom glupom kao "sve je u redu", već posmatranjem stvari i objašnjavanjem života na način koji pomaže slušaocima da ga kvalitetnije žive. Ono što ga čini interesantnim je to što je regionalan, ali i humanista. Peva za malu grupu ljudi, ali istovremeno za sve nas.

Profesor je napomenuo da je prethodni snimak koji je posvetio Balaševiću bio u vreme kad je pevač prošle godine doživeo infarkt, i da je to bio jedan od najgledanijih videa koje je objavio.

Poslušajte profesora Skaja:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA