≫ 

Nikola Simić jednom je menjao Miju Aleksića u predstavi i imao redak peh: "Učinilo se kao večnost"

- Imao sam utisak kao da se pozorišne daske otvaraju, da propadam kroz tunel - rekao je svojevremeno Nikola Simić

  • 0
Mija Aleksić, Nikola Simić Mija Aleksić, Nikola Simić Printskrin: RTS

Nikola Simić (1934-2014) važio je za jednog od najboljih glumaca na prostoru bivše Jugoslavije. Osim u filmovima i serijama, on je uporedo igrao i u pozorištu. U intervjuu koji je svojevremeno dao za časopis "Nada" davne 1982. godine, Simić se prisetio kako je menjao svog legendarnog kolegu Miju Aleksića (1923-1995) u jednoj predstavi i da je u jednom trenutku zaboravio tekst.

- Da li ste ikad imali tremu? - glasilo je pitanje za Nikolu Simića.

- Trema uvek postoji. Međutim, sa godinama ona je u razumnoj meri. Sećam se ranijih godina. Nije bilo lako, s obzirom da sam tek ulazio u ovaj svet (glume) koji mi je bio nepoznat. Sećam se jedne scene, kad sam upao u predstavu "Poseta stare dame" umesto Mije Aleksića koji se razboleo - pričao je Nikola Simić za "Nadu", a prenosi Yugopapir, i dodaje:

- Trebalo da je da igram policajca. Bila je to jedna veća uloga. U trenutku kad je trebalo da kao policajac intervenišem, zaboravio sam tekst. Mada je sufler od mene bio samo dva metra, video sam kako otvara usta, ali ništa nisam čuo. Imao sam utisak kao da se pozorišne daske otvaraju, da propadam kroz tunel. Učinilo mi se kao večnost, međutim, bila je to samo pauza od dve-tri sekunde, dok se nisam setio teksta i nastavio... - rekao je Nikola Simić.

Video: Koncert Radeta Šerbedžije Ne okreći se, sine

(Telegraf.rs/izvor: Danica Božović, "Nada" 1982. godine/Yugopapir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA