≫ 

AirBnb u borbi protiv korone: Besplatan smeštaj za sve medicinske radnike

Odlične vesti stižu iz kompanije AirBnb

  • 0
airbnb Foto: Pixabay

AirBnb kompanija pokreće novu globalnu inicijativu za pomoć zdravstvenim radnicima i lekarima koji se nalaze u prvim linijama odbrane protiv korona virusa tako što će im omogućiti besplatni smeštaj, piše Independent.

Popularna platforme za rezervaciju smeštaja Airbnb, kaže da je njihov cilj da smesti 100.000 radnika širom sveta, pružajući im sigurno mesto za boravak dok se oni bore sa pandemijom Covid-19.

Airbnb je objavio poziv domaćinima da svoje domove besplatno ponude lekarima, medicinskim sestrama, negovateljima i ostalom medicinskom pomoćnom osoblju.

Kompanija AirBnb je uspostavila saradnju sa francuskom vladom i osmislila ovaj program, kako bi u vanrednoj situaciji pomogli zdravstvenim radnicima.

U Francuskoj, koja se trenutno bori sa 22.500 aktivnih slučajeva, gotovo 4000 domaćina pristalo je da volontira i ponudi svoje domove zdravstvenim radnicima.

AirBnb Foto: Pixabay

Tim koji stoji iza ove globalne kompanije se nada da će proširivanjem programa na druge zemlje ova platforma moći da ponudi 100.000 kreveta.

Osnivač Airbnb-a Džo Gebia, objavio je da su reakcije na ovaj program odlične i da domaćini žele rado da pomognu.

- Čuli smo se sa domaćinima širom sveta koji žele da obezbede prijatan dom našim junacima. Povezujemo naše neprofitne partnere, vladine agencije i druge sa našom neverovatnom zajednicom domaćina kako bi radili zajedno u ovim teškim vremenima. Od domaćina se traži da poštuju nove smerenice za higijenu- istakao je on.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA