≫ 

Srpski turisti se bore za ležaljke na plaži u Haniotiju, žena pada glavom u pesak: Da li je moguće?!

Iako ima i turista iz naše zemlje koji znaju da budu bahati u inostranstvu, ovo je ipak previše

  • 56
plaža grčka turisti Printskrin: Facebook/Livefromgreece/Snezana Paun

"Naši turisti su užasni kada odu u inostranstvo. Ponašaju se grozno i brukaju nas sve!" Koliko puta ste, iskreno, do sada imali prilike da čujete ovakve i slične konstatacije? Ili da ih pročitate na društvenim mrežama?

Bez sumnje, nebrojeno.

Istini za volju, iako se pojedini turisti iz naše zemlje zaista u određenim situacijama ponašaju neprimereno, mnogima od nas takve konstatacije smetaju. Nisu srpski turisti najgori, naravno, ali nekako se svi pre osvrnemo na ono što rade naši ljudi. I to obično na ono što nam se ne dopada, nažalost. Retko pominjemo one dobre i pozitivne stvari, a ima ih i previše. Samo ne uspevaju nekako da stignu na red od onih negativnih.

Video koji, po mišljenju jednih, oslikava neprimereno ponašanje naših turista, a za koje se navodi da nas brukaju u inostranstvu, osvanuo je na Fejsbuk grupi Live from Greece. Na njemu se vidi kako turisti kao bez duše po otvaranju plaže jure da zauzmu ležaljke što bliže obali. U toj jurnjavi jedna turistkinja se saplela i pala, iako realno nije imala razloga da "juriša u osvajanje ležaljke", jer ih na plaži ima na pretek.

Bilo je i onih koji smatraju da je video sa plaže u Haniotiju, kako je u opisu napisala jedna od članica ove Fejsbuk grupe, montiran. No, svako donosi zaključke na osnovu onoga što vidi ili čuje. Pa ostavljamo vama da prosudite.

A ono što se inače poslednjih dana po grupama, koje se bave sličnom tematikom može pročitati, vezano je upravo za tu temu. Da li je moguće da su grčki domaćini toliko bezobrazni, da ne dozvoljavaju da odemo na ručak i vratimo se na naše ležaljke? Ostavili smo na njima i peškire, da nam sačuvaju mesta. Pitanja su oko kojih se „vode borbe“ među ljudima od skora.

I dok ima jednih koji zdušno podržavaju princip - ležaljke i suncobrane koristimo dok smo tu, iako smo možda platili njihovo korišćenje, a kad odemo i ponovo se vratimo, opet plaćamo, ima i onih drugih. Oni smatraju da su u pravu što na ležaljkama ostave svoje peškire i odu do apartmana ili hotela da ručaju i dremnu. Onda se vrate na plažu i dalje uživajući na ležaljkama koje su platili tog jutra.

Šta vi kažete - ko je u pravu?  I da li bi zaista sve te negativne kritike trebalo uputiti na račun naših turista? Ili je situacija ipak drugačija?

Video: Scene kataklizme u Grčkoj: Turisti na trajektu okruženi vatrom koja guta sve pred sobom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alexis

    12. avgust 2021 | 13:25

    Koji blam, koje su im uopste cari ovakvog odmora?

  • Невена

    12. avgust 2021 | 13:20

    Какав је то одмор када чекаш у ред за лежаљку ?! Катастрофа у шта у опште морски туризам претворио... бахатост, примитивизам , некултура и то у великом броју оних који редовно и на кредит љетују а не престају све живо пљувати и на сва звона кукати како су "гладни" ...

  • Nesa

    12. avgust 2021 | 13:16

    Ma cuti samo kad je otisla na plazu i na more, pa makar i glavom u pesak. Da ima o cemu mesec dana da razglaba kad se vrati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA