Kruzeri pooštravaju pravila o nošenju maski: Omikron pomrsio konce

Novi protokoli koji se odnose na nošenje maski biće na snazi najmanje do kraja januara naredne godine

  • 0
Krstarenje, brod, Royal Caribbean Foto-ilustracija: Pixabay/postcardtrip

Putnici koji su odlučili da krenu na neko od krstarenja kompanije „Carnival Cruise Line“ moraće maksimalno da poštuju sva pravila koja je kompanija donela zbog širenja omikron varijante korona virusa.

Kako je najavljeno, ubuduće će od svih gostiju starijih od dve godine biti zatraženo da u svim javnim zatvorenim prostorima nose maske. Izuzetak su trenuci kada gosti jedu i piju, navode iz ove kompanije, prenosi Travelandleisure. Novi protokoli biće na snazi najmanje do 31. januara 2022. godine.

Od putnika se zahteva i da prilikom ukrcavanja i iskrcavanja sa kruzera nose maske, ali i u lukama prilikom pristajanja broda, kao i tokom svih ekskurzija na kopnu koje organizuje dotična kompanija.

Kruzer, brod Foto-ilustracija: Pixabay

Jedna od najnovijih mera koje je kompanija donela odnosi se i na zabranu pušenja u kazinu, dok se od putnika očekuje da koriste maske i dok piju - tačnije, smeju na kratko da ih skinu dok srknu piće i to je sve.

- „Carnival Cruise Line“ je kompanija posvećena zdravlju i bezbednosti naših gostiju, posade i mesta koja posećujemo. Naši protokoli pokazali su se kao veoma efikasni tokom našeg ponovnog pokretanja i razvijeni su u konsultaciji sa našim medicinskim stručnjacima. Dizajnirani su da budu prilagodljivi, kako se trenutna situacija na polju javnog zdravlja bude razvijala – naveli su iz kompanije, dodajući da očekuju da mere budu privremene.

Pored svega toga, putnici koji odaberu usluge ove kompanije moraju biti propisno vakcinisani da bi im bilo dozvoljeno ukrcavanje. Izuzetak su deca i gosti koji poseduju relevantan dokaz da se ne mogu vakcinisati iz medicinskih razloga. Iako vakcinisani, svi putnici moraju da se podvrgnu testiranju dva dana nakon ukrcavanja.

Donošenjem ovim mera, kompanija se pridružila ostalima, budući da su i „Norwegian Cruise Line“ i „Royal Caribbean“ nakon otkrivanja zaraze na svojim kruzerima takođe pooštrile pravila o nošenju maski i generalno zdravstvene protokole.

Ranije ovog meseca otkriveno je 48 zaraženih putnika na kruzeru kompanije „Royal Caribbean“, dok je na kruzeru kompanije „Norwegian Cruise Line“ zabeleženo najmanje 17 zaraženih putnika i članova posade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA