≫ 

Ovde letuju najveće holivudske zvezde: Koliko košta odmor u luksuznom meksičkom letovalištu?

Upoznajte Kabo San Lukas

  • 0
Kabo San Lukas Kabo / pixabay.com

Na obalama Zaliva Kalifornija i Tihog okeana se nalazi jedna od meksičkih saveznih država, Donja Kalifornija. A u njoj je i letovalište, koje je posebno atraktivno za turiste sa nešto dubljim džepom.

Los Kabos čine Kabo San Lukas i San Hose del Kabo.

Pored toga što je svrstano u 5 top destinacija u Meksiku, Kabo San Lukas je letovalište koje je u velikoj meri poznato i po brojnim atrakcijama za turiste. Uz fenomenalne plaže, more u ovom delu zemlje je poznato po zanimljivom životinjskom svetu, pa je ronjenje svakako jedna od aktivnosti koju turisti obilato koriste tokom odmora.

Po čemu je Kabo San Lukas poznat?

Upravo tu se organizuje i jedan od najvećih festivala u sportskom ribolovu. A u toku zimskih meseci se u vodama oko letovališta mogu videti i mladunci kitova, koji se rađaju baš u vodama Kalifornijskog zaliva.

Iako se samo letovalište razvija intenzivno od 1974. godine, čini se da je među turistima iz celog sveta postalo poznato tek poslednjih nekoliko godina.

Sem ronjenja i uživanja u čarima sportskog ribolova, dostupno je i jahanje konja kroz pustinju. Mada se mora priznati da je ovo letovalište postalo naročito atraktivno među mlađom populacijom, budući da je ponuda noćnih barova i zanimljivih restorana i kafića na zavidnom nivou.

Kabo San Lukas Kabo / pixabay.com

U Kabo San Lukasu se nalazi i međunarodni aerodrom, tako da do ovog letovališta i nije naročito teško stići.

Brojni poznati hotelski lanci upravo u Kabo San Lukasu imaju svoje smeštajne kapacitete.

Koliko košta letovanje u najatraktivnijem meksičkom letovalištu?

Najpre da razmotrimo mogućnost putovanja. Ukoliko putujete iz Beograda, imate opciju da odete avionom direktno do Njujorka, a zatim do Kabo San Lukasa. Naravno da se možete odlučiti i za presedanje u drugim gradovima, koji su povezani sa ovim letovalištem.

Cena avionske karte Beograd – Njujork iznosi od oko 53 do oko 65 hiljada dinara. A za kartu na relaciji Njujork – Kabo San Lukas bi trebalo izdvojiti od oko 38 do oko 52 hiljade dinara.

Kabo San Lukas Kabo / pixabay.com

U hotelima koji nude uslugu all inclusive se cene smeštaja za jednu noć u dvokreventnoj sobi kreću u proseku od oko 260 do oko 800 evra.

Ukoliko se, ipak opredelite za smeštaj u hotelima koji nude ili uslugu noćenja sa doručkom ili polupansion, za jednu noć smeštaja u dvokrevetnoj sobi tokom juna meseca ćete platiti prosečno od oko 70 do oko 630 evra.

Naravno da su cene smeštaja nešto niže, ukoliko odaberete privatan apartmanski smeštaj.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA