Ovo je destinacija na koju još uvek možemo "pobeći" od korone: Ima neke od najlepših plaža na svetu

Mnoge od kiparskih plaža su nosici Plave zastave

  • 2
Kipar Foto: Pixabay/Kipar

Ostrvo na kome je prema mitu rođena grčka boginja ljubavi Afrodita je jedno od najsunčanijih, s obzirom na to da na Kipru u proseku sunce sija čak 340 dana u godini.

Njegova pozicija između Evrope, Afrike i Azije, prijatna klima i fenomenalne plaže ga čine idealnom destinacijom za odmor.

Mnoge od kiparskih plaža su nosici Plave zastave, koja se na nivou Evropske Unije dodeljuje plažama, ali i marinama koje ispunjavaju vrlo strogo definisane standarde.

Afroditina plaža

Iako mnogi turisti radije posećuju recimo Aja Napu, mesto Pafos se smatra posebno interesantnim, kako zbog brojnih neverovatno lepih plaža, tako i zbog oko 50 kilometara duge obale.

Afroditina plaža Foto: Pixabay/Afroditina plaža

Gotovo polovina od ukupno 27 plaža u ovom mestu su nosioci Plave zastave, što jasno govori o njihovom kvalitetu i sadržajima.

Prema legendi, "Baths of Aphrodite beach" je mesto na kome je iz morske pene izronila grčka boginja ljubavi. Mnogi turisti nisu upoznati sa postojanjem ove ne tako prostrane plaže, ali zato lokalno stanovništvo jeste. U neposrednoj blizini postoji parking, a do plaže se stiže peščanom stazom. Upravo tu na stazi postoji i restoran, koji nudi mahom morske specijalitete.

Plaža Pisuri

Praktično na polovini puta između Limasola i Pafosa, podno brda i okružena zemlenilom se nalazi Pissouri beach.

Prekrivena je uglavnom peskom, mada ima i delova koji su prekriveni sitnijim šljunkom.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Markos Foutas (@mfoutasdroning) on

Uz kristalno čisto more, ova plaža nudi i uživanje u pogledu na stene bele boje, kojima je oivičena i po kojima i jeste prepoznatljiva.

Plaža Makronisos

Nemoguće je govoriti o najlepšim plažama na ostrvu Kipar, a ne pomenuti letovalište Aja Napa. Ipak, nije jednostavno odlučiti se koja je najlepša od plaža u tom mestu i njegovoj blizini, jer je svaka lepa na svoj način.

Na oko 5 kilometara udaljenosti od ovog poznatog kiparskog letovališta se nalazi Makronissos beach, koja je smeštena u blizini drevnog grada Nekropolisa.

Makronissos beach Foto: Pixabay/plaža Makronisos

Neretko su na njoj prisutni i ne naročito jaki talasi, a boja mora umnogome podseća na karipsku. Osim smeštajnih jedinica, koje se nalaze u njenoj blizini, na ovoj plaži postoje i različiti ugostiteljski objekti i drugi sadržaji namenjeni za ugodan boravak posetilaca.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lona

    7. novembar 2020 | 13:31

    Na Kipru je policijski čas, samo je pitanje trenutka kad ce sve biti zatvoreno, i kad ce se ponovo izlaziti na ulicu samo po odobrenju ministarstva. U svemu se prati Grčka. Sad je hladno i ide se u dzemperima, padala je kiša. Svak ko dodje možda neće moći da se vrati. Najmanje 5 x su mi otkazivani letovi, prestali su početkom marta a prvi let Wizz erom je bio 18 oktobra, pa onda opet otkazivanje, itd. Ne savetujem nikome da dodje.

  • xxx

    7. novembar 2020 | 15:29

    Plaža Makronisos. Bio tamo tri puta. Predivno. Ovaj hotel sto je na slici je Asteria birch. Nalepse je jutro oko 5. Hmmm. Nemogu da vam posaljem slike. Steta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA