≫ 

Letovanje izgleda drugačije: Da li će biti aktuelne iste destinacije kao i prošle godine?

Turisti su letovali tamo gde im je bilo dozvoljeno prošle godine. Turska je bila jedna od zemalja koja je bila otvorena za Srbe

  • 6
foto Pixabay foto Pixabay

Tokom prošlogodišnje letnje sezone su uvedene mnoge novine, čini se. I ne mislimo tu samo na obaveze testiranja prilikom putovanja, odnosno samoizolacije u pojedinim situacijama, već i na izbor destinacija.

Dok su ranijih godina mnogi naši turisti tradicionalno birali najpre letovanje u Grčkoj, a zatim i u Crnoj Gori, a destinacije u Turskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj su bile ipak ređe birane za odmor, proteklog leta je situacija postala drugačija. Bilo je turista koji su odmarali u Albaniji, recimo, što je ranijih godina bilo prava retkost. Gotovo isto se može reči i za grad Neum, koji je u jednom trenutku tokom prošlog leta bio dupke pun baš zbog srpskih turista.

Naravno da nam je svima poznat razlog tome.

Granice prema Grčkoj su bile sa vremena na vreme otvarane, ali su veći deo sezone bile zatvorene za naše turiste. Nešto manje rigorozne mere su vladale na crnogorskoj i hrvatskoj granici, ali ipak tokom većeg dela prošlogodišnje sezone nije bio dozvoljen pristup našim turistima ni u te zemlje.

Sa druge strane, Bugarska, Turska i Albanija su veći deo sezone bile otvorene i za srpske turiste. Odluke su bile menjane u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, pa je bilo perioda kada su pojedine zemlje zahtevale test, mada je Turska recimo konkretno gotovo sve vreme bila dostupna i našim turistima.

Da li će tako biti i tokom nastupajućeg leta, rano je pretpostavljati, budući da se epidemiološka situacija u svim zemljama često menja, pa samim tim i mere koje je prate.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Blanka Umutova💟 (@blanka_turska)

Trenutno u ponudi agencija postoje first minute aranžmani za letovanje u Turskoj. Manje nego ranijih godina u ovo vreme, u to nema sumnje, ali ima ih.

Nudi se Antalijska regija, i to letovališta Belek, Alanja, Antalija, kao i Side, Lara i Kemer. Takođe su u ponudi i aranžmani za egejsku obalu Turske, odnosno za letovališta Didim, Bodrum i Kušadasi, te Češme-Alčati, Marmaris i Fetije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cane

    9. februar 2021 | 09:49

    Ja opet na more u Bosnu. Neum je lep, cene pristupacne, domacini korektni, a dodatni papiri nepotrebni. Samo licna karta treba. A nije ni daleko, a usput ima puno lepog da se vidi.

  • EU

    9. februar 2021 | 19:53

    Volim putovati ali zaista mi nije nigdje ljepse nego moj jadran... dalmacija, prirodne plaze, bistro modro more, lungomare ....

  • Dija

    9. februar 2021 | 11:04

    Samo Grcka zauvek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA