Bugarsko letovalište koje nudi brojne atrakcije: Nesebar se nalazi u senci čuvenog Sunčevog brega

Više od 600 hotela, prostrana gradska plaža koja je nosilac Plave zastave, idealan spoj istorije i turističkih sadržaja... Sve to posetiocima nudi ovo popularno letovalište u Bugarskoj

  • 2
Nesebar, Bugarska Foto: screenshot/Youtube/Sam Heaton

Tik uz čuveno bugarsko letovalište Sunčev breg, u jugoistočnom delu zemlje, nalazi se nekadašnja Mesembrija.

Iako u senci čuvenog letovališta, Nesebar je danas takođe jedno od omiljenih mesta za letovanje na bugarskom primorju.

Najpre zbog obale koju je priroda obilato darovala, a zatim i zbog povoljnih klimatskih uslova, vremenom se mesto pretvorilo u pravu turističku atrakciju. Više od 600 hotela postoji u ovom letovalištu, koje raspolaže sa više od 200.000 ležajeva.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Na Wycieczkę (@na_wycieczke)

Stari i novi deo grada

Razlog zbog koga se Nesebar našao na listi Svetske kulturne baštine UNESCO svakako je činjenica da se smatra jednim od najstarijih gradova na području cele Evrope.

Osim odličnih plaža i brojnih atrakcija koje su primarno namenjene turistima, ovo letovalište nudi i mogućnost upoznavanja njegove bogate istorije. Posebno je atraktivan stari deo grada, koji je i fizički odvojen od novog.

Crkva Hrista Pantokratora, zgrade Stare i Nove Mitropolije, crkva Svete Teodore, Svetog Jovana Aliturgetosa, tek su neke od građevina koje vredi obići u starom gradskom jezgru.

Stari deo grada, u kome postoje ostaci na desetine crkava smešten je na poluostrvu, dok je novi deo praktično spojen sa letovalištem Sunčev breg, koje je udaljeno oko 2 kilometra.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Атанас Желязков (@atanas.zhelyazkov)

Letovanje u Nesebaru

Najčešći razlog zbog koga mnogi turisti biraju upravo ovo bugarsko letovalište jeste plaža koja je nosilac Plave zastave i sastoji se, praktično, od dve.

Iako je ulazak na lokalnu plažu u Nesebaru potpuno besplatan, na njoj se mogu iznajmiti suncobrani i ležaljke. Obično cene nisu naročito visoke, kao ni cene svih ostalih sadržaja u tom letovalištu.

Jedna od plaža, koja je i spojena sa obližnjim Sunčevim bregom, duga je oko 8 kilometara.

Osim mogućnosti za iznajmljivanje suncobrana i ležaljki, turistima se nude i brojne zanimljive aktivnosti, poput, recimo, iznajmljivanja džet skija.

U toku sezone postoji i brodić koji redovno saobraća između Nesebara i Sunčevog brega. Upravo to je i odlična prilika za upoznavanje najpopularnijeg bugarskog letovališta, do koga takođe može da se stigne i drumskim putem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    1. jun 2021 | 16:48

    Zanimljivo izgleda ovaj Nesebar. Mada, iskreno, nikad nešto nisam imala želju za letovanjem na Crnom moru, nije mi delovalo privlačno s obzirom da Dunavom tamo stigne sve i svašta, iz pola Evrope. Ali ove godine se dvoumim, da li da odem u Bugarsku, Albaniju ili opet u Crnu Goru, da uzmem cars4rent pa da obiđem celo primorje. Valjda ću se do avgusta odlučiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA