MAGIČNI RECEPT ZA MRŠAVLJENJE: Evo kad i kako smete da jedete!

Često možemo čuti savete raznih lekara i nutricionista da bi trebalo da pripazimo pri izboru namirnica koje unosimo u organizam. Ali, niko ne kaže šta da radimo ako ne možemo sebi da priuštimo te namirnice?

  • 19

Ako budete unosili hranu u organizam samo u okviru osmočasovnog perioda tokom dana, možete skinuti kilograme i poboljšati zdravlje.

Ograničavanjem vremenskog okvira kada ćete jesti tokom dana, pomoći će vam da skinete suvišne kilograme i smanjiće rizik od dijabetesa tipa 2. Naravno, važno je i kakvu hranu jedete, li čak i ako zadržite sve pogrešne navike u svojoj ishrani, samo ograničavanjem vremenskog okvira, postićićete značajne rezultate.

Naučnici veruju da tako što se držimo određenih vremenskih okvira, naše telo može da predvidi kada ćemo jesti i da se pripremi za proces varenja i sagorevanja kalorija.

Sprovedeno je istraživanje na miševima koji su bili podeljeni u dve grupe. Jedna grupa dobijala je hranu u okviru osmočasovnog perioda tokom jednog dana, a druga grupa je dobijala istu količinu i vrstu kalorija dnevno, ali tokom celog dana, odnosno, u periodu od 24 sata.

Za samo nekoliko dana, miševi iz prve grupe izgubili su pet odsto svoje telesne težine i popravili zdravstveno stanje u odnosu na miševe iz druge grupe.

Istraživanje je sprovedeno na Salk institutu u Kaliforniji i prilično je ohrabrujuće za sve one koji nemaju novca za skupe dijete i zdravu hranu.

- Najčešći saveti nutricionista su: “morate promeniti ishranu, hranite se zdravije, izbegavajte te i te namirnice”, ali mnogi ljudi ne mogu sebi da priušte zdravu hranu. Dakle, pitanje je da li ljudi, koristeći iste namirnice, mogu izvući dobrobit za svoje zdravlje samo ograničavanjem vremenskog okvira kada će jesti? - rekao je profesor Panda, autor ovog istraživanja.

Prema njegovim rečima, istraživanje je pokazalo da je to moguće, odnosno, da ćete imati rezultate ako budete poštovali vremenski okvir, čak i ako nastavite da jedete istu hrnu kao i do sada.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ima istine XD

    4. decembar 2014 | 23:49

    Jedino sto je tacni je to...da bi se zdravo hranili morate imati para za taj dodatni trosak...znam iz iskustva...

  • Slsvuj

    4. decembar 2014 | 22:38

    Ovo je tacno. Pored ovoga ono sto je bitno je da se smanje obroci, ako bi ste nesto jeli dva tanjra vi pojedete 1, zatim slatkise bi trebalo izbegavati ili recimo da vam jedna cokolada traje 2 il 3 dana, a ne da je pojedete celu za pola sata, takodje i grickalice skroz izbaciti. Najbitnije je da svakog dana obroke jedete u isto vreme i da budete umereni.

  • Ena

    4. decembar 2014 | 23:23

    Ja stvarno ne razumem kako neko moze da kaze da nema para da se zdravo hrani? Mozda nema za ribu i rakove, ali za povrce i piletinu sigurno ima. Crni hleb jeste skuplji, ali vise zasiti i manje ga jedes. Moze i dva, tri dana da potraje.. corbice od raznog povrca, salate, vocne salate-sve to kosta smesno da se napravi, a jako je zdravo. Ne moras da pojedes veknu hleba svaki dan, najbolje bi bilo izbaciti beli hleb skroz.. i bez zaprske, ona svakako nije zdrava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA