PARTIZAN OPET ŠAMPION: Crno-bela dominacija u srpskoj košarci ne prestaje! (FOTO)

Crno-beli su savladali Zvezdu sa 95:87 i došli do 13. uzastopne titule

Partizan je šampion po 21. put! Crno-beli su pobedili Crvenu zvezdu sa 95:87 u četvrtom meču finala plej-ofa čime su produžili šampionsku seriju na 13!

Titula je odlučena posle produžetka...

Prethodno je Zvezda u poslednjem minutu regularnog vremena posle Blažičeve trojke uspela da izjednači rezultat na 72:72, 26 sekundi pre kraja.

Najefikasniji akter susreta Bogdan Bogdanović, sa 36 poena i po šest skokova i asistencija, uzeo je loptu u ruke, ali se prilikom prodora okliznuo što je dalo priliku Zvezdi!

Nelson je povukao kontru, proigrao Blažiča, koji nije bio precizan za tri pa se otišlo u dodatnih pet minuta.

Crno-beli su trojkom Tepića započeli taj period, a posle pogotka Lovernja uz faul stigli su do plus šest. Nelson je na kratko vratio Zvezdu, ali je Bogdanović ponovo pokazao klasu sa četiri vezana poena poveo Partizan do titule.

BITAN MOMENAT: Raško Katić, koji je igrao odlično početkom drugog poluvremena, dobio je petu ličnu grešku pet minuta pre kraja regularnog dela, pri rezultatu 67:60 za crveno-bele, posle čega je Zvezda stala.

Partizan je tako stigao do 13. uztastopne titule, koju je Bogdanović posvetio jednoj devojčici.

- Hvala navijačima . Ovu titulu posvećujem njima i devojčici Mariji Despić koja se leči na VMA. Ona mi je na sve muke i probleme uoči ove utakmice napisala - "Samo da ih sutra dobijete" - rekao je Bogdanović.

Crveno-belima nisu bila dovoljna ni 16 poena Dženkinsa i 14 poena Nelsona, pa će na tiutlu morati da sačekaju bar još godinu dana.

PARTIZAN: Tepić 11, Lovernj 15, Pavlović 11, Marinković, Dalo, Milutinov 1, Bogdanović 36, Gagić 12, Andrić, Bezbradica, Bertans 9, Šalić.

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Mitrović 9, Lazić 14, Blažič 7, Simonović 6, Marjanović 10, Radenović, Katić 8, Nelson 14, Dženkins 16, Lipovij, Dragićević 3.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    21. jun 2014 | 22:21

    Partizan protiv, c zvezda,sudija, cele drzave I opet sampion. Pokusali ste kao I u fudbalu da kupite titulu ali niste uspeli. Dzaba vam novci moji sinovci

  • Grobar

    21. jun 2014 | 22:26

    "Dzaba vam novci moji sinovci" Dule Vujosevic

  • Petar

    21. jun 2014 | 22:25

    MAGIJA NE PRESTAJE!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA