LALATOVIĆ ZA TELEGRAF: Možda zbog Jovića promenim Zvezdinu formaciju!

Mladi stručnjak istakao da bi igrao sa dva napadača da ima spremniji vezni red i najavljuje takvo nešto od proleća kada fudbaleri prođu kompletne pripreme

  • 13

Kao fudbaler, Nenad Lalatović imao je dosta uspeha na terenu protiv Partizana, ali mu se nije dalo da u debiju kao trener Crvene zvezde osvoji tri boda protiv komšija. Štaviše, ostao je bez ijednog zbog gola Nikole Drinčića u 77. minutu.

Međutim, priča je mogla da ispričana u formi bajke da je mlađani Luka Jović iskoristiju barem jednu od dve fenomenalne šanse u prvom poluvremenu. Zvezdina ''devetka'' je već dala izjavu za Telegraf gde je obećao da će naplatiti promašaje, a s njim se slaže i Lalatović.

- Nisam ljut na njega. Igraće i dalje. Gurnuo sam najmlađeg debitanta u derbiju i nije mi žao. Da je postigao gol bio bi mu to trenutak, ne sezone, nego karijere. Ipak, mladi igrači su pokazali da mogu da igraju protiv Partizana i prvenstveno mi je žao zbog njih. Ma, i zbog mene, ali ja mogu da se nosim s tim - rekao je Lalatović za Telegraf, a na pitanje kako je počeo dan nakon poraza priznao je:

- Ustao sam rano ujutru i trčao oko šest kilometara. Kroz trening izbaciš lošu energiju iz sebe. Trenerski posao je jako stresan posao.

Nedugo zatim usledio je i komentar subotnje utakmice protiv Partizana.

- Odlično smo odigrali 55 minuta. Nismo zaslužili da izgubimo. Najrealniji rezultat je bio 1:1. Ostaje žal zbog poraza, ali guramo dalje. Kada sam dolazio, u onom mraku na promociji, rekao sam da ćemo pokušati da osvojimo titulu, a da je glavni cilj napraviti nekoliko igrača od potencijala koji imamo. Da zaradimo jedno 10-15 miliona, stanemo na noge i krenemo da živimo - izjavio je mladi stručnjak za Telegraf, a potom nastavio:

- Imali smo nekoliko debitanata, plus fudbaleri koji nisu prošli pripreme. I to je jedan od razloga pada. Vidite o čemu sam pričao kada sam napominjao koliko su pripreme važne. A Partizan je sačuvao kostur iz prošle godine. Imaju 5-6 reprezentativaca i to nije mala stvar.

Činilo se, u pojedinim momentima meča sa crno-belima, da se mladi Jović odlično kretao i otvarao prostor saigračima koji nisu uspeli da ga ispate. Na konstataciju da bi mu možda bolje bilo da ima saigrača u samom špicu napada, Lalatović je ''k'o iz topa'' odgovorio:

- Svakako. Fenomenalno je otvarao prostor i baš zbog toga mi je žao što nije dao i gol. Možda bi igrali sa dva napadača da imamo spremniji vezni red. Ovako gubim jednog fudbalera u vezi. Luka i još jedan gore bi bila idealna kombinacija. Kombinacija koja bi nakon odrađenih zimskih priprema itekako mogla da bude u opticaju za prolećni deo sezone - reči su Lalatovića koji se dotakao i izjava većine fudbalera Zvezde da su ih poremetile duge lopte Partizana:

- To nije bio njihov stil. Partizan je poznat kao ekipa koja forsira pas igru, ali smo ih prozreli i zatvorili. Potom je usledilo preskakanje sredine od strane njihovih odbrambenih igrača. Škuletić je visok i zna dobro da se zagradi. Lazović je poznat kao igrač koji zna da padne. Iznudio je nekoliko prekršaja i nakon jednog takvog Drinčić je dao gol. Čestitam im na pobedi, ali prvenstvo je dugo.

Podsetimo i na to da je Lalatović dan nakon derbija dospeo u žižu javnosti i zbog toga što je opsovao navijača Partizana, koji je skakao po tunelu, ali je istakao da su navijači njemu psovali ''mrtvu decu''.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojke

    19. oktobar 2014 | 16:58

    Hahahaha,mozda onda budete cak drugi:-))

  • Coki

    19. oktobar 2014 | 18:14

    Ti se ne pitas nego kako ti Terzic sastavi tim

  • Vuk

    19. oktobar 2014 | 18:48

    Evo svi placemo nad tuznom zvezdinom sudbinom...cela srbija je u zalosti, izgubils nam deca od ruznog partizana hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA