Šta povezuje Daloa, Hausa, Šalića, Bezbradicu i Bogdana Bogdanovića u Partizanu?

Pored toga što su osvojili šampionske titule, što su igrali Evroligu?

  • 5

Pisali smo o metodama vaspitanja igrača koje praktikuje Duško Vujošević i koliko su oni značajni za uspeh tima koji suvereno vlada košarkaškim obručima u Srbiji više od decenije.

Međutim, početak ove sezone nije baš najbolji za Partizan, a Duško Vujošević je već dva igrača poslao u svlačionicu tokom meča (jedan je bio pripremni), tako da je praktično formirao petorku igrača koja je zbog nediscipline, odnosno neposlušnosti morala ranije da završi utakmicu.

Nemanja Bezbradica je kada mu je Vujošević pokazao put u svlačionicu pokazao facu u stilu "šta ću, može mu se", ali je bio nesvestan da je postao peti disciplinovan igrač i koji može da zaokruži postavu oteranih košarkaša.

POČELO SA HAUSOM

Duško Vujošević je pre nekoliko sezona napravio za u to vreme neobičan potez, ali je teranje Frederika Hausa u svlačionicu "zbog prevelike kreacija i nediscipline u igri" kasnije postalo donekle normalno u formiranju Partizanovih šampionskih timova.

Stvari koje bi u medijima nekih drugih država bile znatno drugačije dočekane i ispraćene ovakve reakcije Partizanovog trenera, ovde su se kasnije odomaćile.

Doduše, čekalo se duže na javni istup Vujoševića i dočekan u slučaju Bogdana Bogdanovića, kojeg je trener pre čuvenog hvatanja za vrat, ostavio u svlačionici, jer je ovaj tokom meča šutirao reklame.

Dalje, usledio je slučaj Šalić. Mladi centar, pristigao pred prošlu sezonu, navodno je završio utakmicu pre vremena jer mu se "kakilo", po rečima Vujoševića, iako je svako u Pioniru znao da je po sredi "speijalno vaspitanje".

Najsvežiji slučajevi, a pre Bezbradičinog zabeležen je tokom priprema crno - belih.

Na meču u Sarajevu protiv Cibone, Boris Dalo nije bio "dobar" u odbrani, zatim je ishitreno šutnuo trojku, koje mu i nisu jača strana, pa je naredni trenutak dobio signal da ode u svlačionicu i ne vraća se na teren.

PRIMER I KOD ORLOVA

Još jedno teranje, ali sa mnogo ozbiljnim posledicama srpska košarka je zabeležila tokom priprema za Mundobasket, kada je selektor Aleksandar Đorđević otera Vladimira Micova u svlačionicu, samim tim mu je i zatvorio vrata nacionalnog tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    23. oktobar 2014 | 15:45

    Povezuju ih GROBARSKO-SPARTANSKE VASPITNE METODE,koje daju odlicne rezultate..Zeljko Obradovic-najtrofejniji trener Evrope,Dule Vujosevic-ABA lige i Srpske lige,Sale Djordjevic-svetsko srebro,Duda Ivkovic-medju 5 najboljih svetskih trenera..Partizan iznad svih i svega !!! Partizan-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE !!!

  • DV

    23. oktobar 2014 | 15:01

    Svi su bili prvaci!

  • E moj ti

    23. oktobar 2014 | 17:59

    Casovi ljubavi...redaljka na partizanu se nastavlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA