SPISKAO 110 MILIONA DOLARA, DANAS NA POSAO IDE AUTOBUSOM: Evo na šta je bivša zvezda NBA potrošila svoje bogatstvo!

Entoan Voker je želeo da proživi sve ono što nije za sve godine siromaštva

  • 8

Nije novost da je nekadašnja NBA zvezda Entoan Voker ostao bez prebijene pare zahvaljujući raskalašnom životu, spiskavši 110 miliona dolara.

Bivši igrač Bostona je morao da proda svoj šampionski prsten koji je 2006. godine osvojio sa Majamijem.

O svemu tome je trostruki učesnik Ol stara otvoreno govorio.

- Zbog mladalačke arogancije, neznanja i tvrdoglavosti, nisam slušao svog finansijskog savetnika. Nikad nisam razmišljao o ozbiljnosti tog problema, ali nije mi bilo ni bitno jer je novac stalno stizao - rekao je Voker.

Kao najstariji od šestoro dece, Voker je dolaskom u NBA ligu hteo da zbrine majku, braću i sestre, pa je prvu platu potrošio i pre nego što mu je isplaćena. A onda je hteo da proživi ono što nije za za sve godine siromaštva.

Porodici je kupovao kuće od nekoliko miliona dolara, u dvorištu je imao automobile poput Bentliija i Majbaha. Jedno odelo nosio više od dvaput. Kupovao je skupe poklone prijateljima i poznanicima, a onda se i kockao. Na Tviteru je ne tako davno pisao kako mu se od bankrota više niko od prijatelja ne javlja.

Sve to je rezultirao gubitkom od 646.900 dolara za samo dve godine u NBA lige. Onda je uložio u 140 nekretnina u rodnom Čikagu, a posle toga je objavio bankrot. Dugovao je 12.7 miliona dolara.

- Mogao sam bolje da reagujem. Nisam, recimo, odlazio na ročišta, pa sam gubio nekretnine koje su bila dobra investicija.

Sada Voker savetuje mlade NBA igrače rečima:

- Pre svega morate da imate reč "Ne" u svom rečniku. Da kažete "ne" mnogim ljudima koji su vam važni u životu. I držite se finansijskog plana, da ne ulažite dok igrate jer se ne možete baviti svojim investicijama. U to krenite kad završite karijeru - kaže Voker, kom je 2012. godine oprošten dug, a trenutno radi kao košarkaški analitičar.

Živi u predgrađu Čikaga sa svojom porodicom, a na posao ide javnim prevozom, jer automobil više nema.

- Ne jurim novac, penzija mi nije prioritet. Sada tražim kvalitetan život. Samo želim da budem u mogućnosti da se brinem za svoju decu i jednog dana, nadam se, unuke... - poručio je Entoan Voker.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedan

    16. decembar 2014 | 17:59

    Iako zivim dosta bolje od prosecnog gradjanina nase zemlje, mislim da je najveca sreca kada pronadjes kvalitetnu osobu za zenu i osnujes porodicu..i u kuci na selu bih tada bio sasvim zadovoljan...

  • Kure

    16. decembar 2014 | 17:55

    Klasican primer kako neko ima srece da mu je bog podario talenat, ali mu je kompezovao za pamet

  • Neobrazovanost

    16. decembar 2014 | 17:55

    Ga je dovela do bankrota a ne mladalačka arogancija,ima sličnih primera,Tajson...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA