DERBI RIMA ZA PAMĆENJE: Totijeve majstorije uz selfi sa navijačima i magija nove nade brazilskog fudbala! (FOTO) (VIDEO)

Čast svi igračima koji su nastupili, ali su ovaj duel obeležila dvojica igrača. Mladi Brazilac Felipe Anderson iz Lacija bio je centralna figura prvog poluvremena, dok je drugi deo pripao legendi "vučice" Frančesku Totiju koji je još jednom oduševio svojim umećem uprkos godnama u kojima se nalazi

  • 1

Ako niste znali kako bi trebalo da izgleda neka utakmica koju nazivaju derbijem, onda su Roma i Lacio pokazali. Rimski derbi je bio pravi prikaz fantastičnog fudbala, napetosti i svega onoga što donose ovakvi mečevi, a konačan ishod je bio i najpravedniji 2:2.

Jedan od najvatrenijih duela na svetu opravdao je sva svoja očekivanja i zato hvala igračima oba tima za predstavu koju su priuštili navijačima i gledaocima, jer je bilo uživanje pratiti ovaj meč. Obe ekipe su odigrale po jedno fantastično poluvreme i zato je krajnji rezultat bio i najrealniji.

Toti makazicama postigao pogodak u derbiju Rima i postavio novi trend proslave golova! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, uz čast svakome, dva igrača su obeležila ovaj susret. Mladi Brazilac Felipe Anderson iz Lacija bio je centralna figura prvog poluvremena, dok je drugi deo pripao legendi "vučice" Frančesku Totiju koji je još jednom oduševio svojim umećem uprkos godnama u kojima se nalazi.

GOL GLAVOM! Vidićev prvenac u pobedi Intera! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Lacio je krenuo sa oba srpska reprezentativca Bastom i Đorđevićem u startnoj postavi, dok je Adem Ljajić bio na klupi. Mnogo bolje, poletnije i sa više želje su odigrali prvih 45 minuta gostujući igrači, a produkt toga bilo je i visoko vođstvo na poluvremenu 2:0.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pretalentovani Anderson je u 25. minutu pokazao raskoš svog talenta kada je fantastično asistirao kapitenu Mauriju koji je još bolje reagovao za vođstvo "nebeskoplavih". Bilo je to prvi put posle 18 godina da je ovaj tim poveo kao gost u duelima sa Romom.

Samo četiri minuta Anderson je pokazao svu raskoš talenta koju poseduje fenomenalnim udarcem koji je bio neodbranjiv za De Sanktisa.

U drugom poluvremenu potpuno drugačija priča. Trener nominalnog domaćina Rudi Garsija zamenio je dva igrača na poluvremenu, a ulazak Ljajića i Strotmana je potpuno preokrenuo dešavanja na terenu.

Zaigrali su vicešampioni Italije mnogo bolje, a proizvod toga bio je i pogodak Frančeska Totija u 48. minutu kojim je smanjio prednost protivnika kome je u tim trenucima počela da narodski rečenmo "ulazi voda u uši".

Kulminacija se dogodila petnaestak minuta kasnije kada je Toti pokazao zašto je jedan od najboljih koji su se pojavili na tavnatom terenu. Reakcija na centaršut, elastičnost tela i na kraju fenomenalan udarac koji je ličio na makazice za izjednačenje i naklon svih iskrenih ljubitelja "najvažnije sporedne stvari na svetu" za "Princa Rima".

Ludnica je usledila na tribinama "Olimpika" kojoj je podlegao i legendarni kapiten koji je na kraju uzeo mobilni telefon i napravio "selfi".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iako je do kraja ostlao bilo još skoro pola sata i iako su i jedni i drugi pokušavali da dođu do pogotka koji će im doneti pobedu, mreže se više nisu tresle što je bio najpravedniji ishod.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Serija A, 18. kolo:

Subota

Sasuolo - Udineze 1:1

Torino - Milan 1:1

Nedelja

Inter - Ðenova 3:1

(Palasio 12, Ikardi 39, Vidić 88. - Ico 85)

Roma - Lacio 2:2

(Toti 48, 64. - Mauri 25, Anderson 29)

Fiorentina - Palermo 4:3

(Paskval 20, Basanta 51, Kvadrado 64, Hoakin 74. - Keison 59, 61, Beloti 81. penal)

Kaljari - Ćezena 2:1

(Žoao 11, Donsa 27. - Brienca 89)

Atalanta - Kjevo 1:1

(Zapakosta 72. - Lazarević 90)

Sampdorija - Empoli 1:0

(Eder 49)

Verona - Parma 3:1

(Sala 39, Toni 72, Valoti 91. - Lodi 63)

Napoli - Juventus 20.45

Tabela: Juventus 40(-1), Roma 40, Lacio 31, Napoli 30(-1), Sampdorija 30... Kaljari 15, Parma 9, Ćezena 9.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA