Zvezdin guslar odgovorio na napad: Voleo bih da je Njegoš živ, da se izvini Crnogorcima što spominje Srbe!

Marko Šćepović odgovorio je organizaciji "Kulturna mreža Crne Gore"

Pred odigravanje derbi meča ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde (76:77), organizacija "Kulturna mreža Crne Gore" pozvala je upravu crveno-belih da se izvini zbog performansa sa guslarom tokom evroligaškog meča sa Galatasarajem.

Guslar Marko Šćepanović je i pred početak prošlonedeljnog meča i tokom pauze u poluvremenu izveo je nekoliko starih srpskih pesama svirajući tradicionalni instrument.

- Žao mi je što Njegoš nije živ da se izvini građanima Crne Gore što u "Gorskom vijencu" pominje Srbe - rekao je Šćepanović za Telegraf, dodavši da je u pitanju nevladina organizacija kojoj neće da se pravda.

- Njima bih poručio da se malo bolje upute u crnogorsku tradiciju i istoriju - dodao je Šćepanović.

On demantuje da je bilo šta govorio za crnogorske medije, iako ga zovu, i da mu ne pada na pamet da se izvinjava i ne želi da "prekraja pesme koje su stare 150 i 200 godina".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • metox

    27. januar 2015 | 15:38

    - deda jesi li ti Crnogorac? - Jesam! - znaci nisi Srbin? - Jesam! Kakav bi ja bio Crnogorac da nijesam Srbin!

  • J.J.J.

    27. januar 2015 | 17:07

    Molim bracu Srbe da ne poistovjecuju novokonponovane crnogorce sa nama. Drzava nam je propala. Ovi na vlast imaju pare pa rade sta hoce. Noce u nato a narod nece. Hoce da smo crnogorci a mi necemo. Ne vjerujte medijima. Nasa crkva je SPC a oni izmisljaju NVO CPC. Crkvu registruju u policijskoj stanici. Mi u crnoj gori smo Srbi bili i ostali. Na popisu iz 1901 99% je bilo Srba. Ja ne mogu biti najpametniji na svijet a i ne mogu protiv predaka. Ne zelim da mi se preci prevrcu u grobu kao njima. Ne stidim se sto sam crnogorac odnosno Srbin jer je to isto. Crna gora je malo bila pod turcima ali tad cg nije bila sto je sad tako da im ova prica ne pije vodu. A i da je tako ja tu ne mogu nista. Nije mi milo sto su Srbi bili pod turcima. A i nisam ja za to kriv. Braco Srbi ne vjerujte medijima. Izmislili su i jezik i crkvu. Poslusajte himnu iz 1901. Pisao kranj Nikola. Sve ce vam biti jasno. Za guslara puna podrska. Da je srece svirale bi gucle cesce. Novocrnogorci kazu da preuzesmo sve od njih pa i gusle. A gusle su zajednicke jer smo i mi jedno. Pa i Filip Visnjic je guslao. Pozdrav iz bratske Crrne Gore

  • Pera Kojot # 1

    27. januar 2015 | 15:00

    Ni netreba! Mi smo isti narod sami crnogorski politicari nisu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA