Povratak Zvezdinog prokletstva sa povredama na pripremama! 5 godina neverovatne crne serije

Izostanak Aleksandra Lukovića u mnogome može da napravi problem crveno-belima, a pored njega sitne pehove imali su Parker i Avramovski

  • 9

Nije lako Nenadu Lalatoviću da oformi kostur tima Crvene zvezde kada se dešavaju maleri u vidu povreda na pripremama.

Najveće pojačanje crveno-belih, iskusni Aleksandar Luković, doživeo je po sopstvenim rečima najveći peh u karijeri, zbog povrede tetive zarađene na pripremnom meču sa Rubinom.

Zato će Zvezdina odbrana morati da se snalazi bez bivšeg reprezentativca, koji će morati na operaciju Ahilove tetive i samim tim propustiti drugi deo sezone.

Izostanak Lukovića će svakako biti ozbiljan zadatak za Lalatovića, koji je nekoliko puta isticao koliko je važno da mu svi igrači prođu kroz ceo proces priprema.

Bilo je u januaru i februaru još "sitnijih" pehova, počevši od Džošue Parkera, koji je morao da sa prvog dela priprema u Sloveniji otputuje u London i odatle dođe u Tursku. Novi napadač crveno-belih je imao problem sa mišićem nakon što je postigao gol na utakmici sa Ankaranom.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

U istom momentu se na bolove požalio levi bek, Nikola Antić, koji je imao problem sa zadnjom ložom, kog je doduše u međuvremenu trener precrtao i ne računa njega u narednom periodu.

Posle Lukovića, opet se zadesila situacija koje zabrinula navijača, a to je još jedan peh u nizu za Makednoca Danijela Avramovskog.

Prema najnovijim informacijama, on je neizvestan za naredne pripremne mečeve posle bolova u obe potkolenice, zbog čega je i zamenjen na poluvremenu utakmice sa Metalistom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Drugi boravak u Turskoj završava se 18. februara, a već 21. počinje drugi deo sezone, u kom, podsećamo, Zvezda mora da nadoknadi minus od šest bodova za vodećim Partizanom, ukoliko želi da odbrani šampionsku titulu.

Ova situacija podsetilo je na one godine kada je Zvezda "vukla" probleme sa povredama svojih igrača u toku zimskih ili letnjih priprema. Podsetimo i da je Darko Lazović propustio start ove sezone zbog istegnuća zadnje lože.

Od sezone 2010/11 i povrede Danijela Mihajlovića (ligamenti kolena) na samom startu prvenstva crveno-beli su naredne četiri godine doživljavali neočekivane gubitke fudbalera. O ovom trendu smo svojevremeno pisali, kada su van stroja zbog povreda pred početak prvog ili drugog dela sezone bili Đorđe Rakić (ukršteni ligamenti), Kadu (meniskus i ligamenti kolena), Vinisijus Pašeko (prelom noge).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragomir

    10. februar 2015 | 13:35

    Prokletstvo otete titule....

  • bla

    10. februar 2015 | 15:25

    pa kod nas u super ligi kao da su svi fudbaleri povredjeni....bar tako deluje kad ih covek gleda dok igraju....

  • mladen sp

    10. februar 2015 | 16:58

    Teraju nas maleri od kradje u kupu protiv partizana,ovo se samo nadovezuje.A titule,od 6 otetih, neke ce biti i vracene,bice kalcopoli,kad tad!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA