Sedam najvećih grehova Zvezde prema Darku Lazoviću!

Čačanin je tokom šest godina u klubu doživeo veliki broj neprijatnosti od strane svog kluba

  • 35

Ucenjivanje Darka Lazovića da oprosti dugovanja Zvezdi ako želi da igra na proleće, predstavlja vrhunac brojnih nepravdi koje je Čačanin doživeo u crveno - belom dresu.

Tokom gotovo šest godina, koliko nosi dres šampiona, Lazović je doživeo brojne neprijatnosti od strane svog kluba. Prisetićemo se svih.

ZVEZDAŠI ZAPALILI INTERNET: Dare, care uzmi im sve pare! Terziću, šta si ti dao Zvezdi? (FOTO)

7 - Šikaniranje u prvim godinama ugovora

Od dolaska u Crvenu zvezdu, Lazović je u startu bio u drugom planu. Pižon, Dostanić i Kristić, su prednost davali drugim igračima na toj poziciji.

Ni posle odlaska kapitena Nikole Lazetića, posle čega se otvorio prostor na njegovoj poziciji, Lazović nije dobio šansu, sve dok za trenera nije postavljen Robert Prosinečki, koji je prepoznao talenat i kvalitet koji mladi Čačanin poseduje.

6 - Skidanje kapitenske trake bez obaveštenja

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ove zime je Crvena zvezda dovela Aleksandra Lukovića, koga je trener Lalatović odmah postavio za kapitena. Kao bivši igrač sa dugim stažom u crveno - belom dresu, i kao jedan od iskusnijih u ekipi, Luković je legitiman izbor trenera za tu ulogu.

Međutim, problem je način na koji je to učinjeno - putem medija, a da prethodno o tome nije obavešten dotadašnji kapiten Darko Lazović.

5 - Pogođen bakljom na derbiju

Osim nepravdi koje je doživeo od strane rukovodstva Crvene zvezde, Lazović je neprijatnost doživeo i od svojih navijača, koji su ga tokom 146. večitog derbija pogodili bakljom, što su naši fotoreporteri zabeležili.

4 - Odbijanje milionske ponude Red Bul Salcburga.

Sjajne igre u sezoni 2011/12 nisu izmakle evropskim klubovima koji su želeli da dovedu Lazovića. Najkonkretniji je bio Red Bul iz Salcburga, koji je ponudio 4,5 miliona evra. Unosna ponuda koja bi Lazoviću obezbedila životnu egzistenciju je odbijena, ne bi li Zvezda u jačem sastavu pokušala da se kvalifikuje u Ligu Evrope.

3 - Na svadu bez dinara

Za Darka Lazovića je 2013. godina bila najteža u životu jer je tada doživeo najtežu moguću povredu u sportu. Ipak, kraj godine doneo je i lepe trenutke Zvezdinom prvotimcu, pošto se oženio. Međutim, svadbu nije mogao da dočeka u najlepšem raspoloženju, jer je danima pre toga molio rukovodstvo da mu isplati bar jedan deo dugovanja, na šta su čelnici Zvezde ostajali nemi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

2 - Ugrožavanje karijere kada je povređen igrao derbi

Crvena zvezda je pred  144. večiti derbi bila u problemu jer je Darko Lazović bio povređen. Iako medicinski tim Zvezde nije dao saglasnost da Lazović počne meč protiv Partizana, stručni štab je rizikovao i uvrstio Lazovića u startnu postavu sa nedovoljno oporavljenim kolenom. Epilog je povreda prednjih ukrštenih ligamenata posle nekoliko minuta igre, zbog koje je Lazović propustio narednih osam meseci.

1 - Ucenjivanje da revidira ugovor

Odbijanje ponude Red Bula iznerviralo je Lazovićeve menadžere, koji su nakon toga pokušavali da ga ubede da raskine ugovor i tuži Zvezdu. Ipak, Lazović je ostao veran klubu, promenio je menadžersku agenciju i pred kraj letnjeg prelaznog roka 2012. godine produžio ugovor sa crveno - belima.

Kao ubedljivo najbolji igrač dobio je jak ugovor, koji ističe predstojećeg leta. U ovom prelaznom roku je ugovorio uslove sa italijanskom Đenovom, čiji će dres poneti početkom naredne sezone. To se nije svidelo čelnicima kluba i sada ucenjuju Lazovića da pristane na smanjene plate. Oni koji mu zameraju na tome što Zvezda nije dobila obeštećenje, su isti ljudi koji su letos odbili poslednju zvaničnu ponudu za Lazovića (Standard - milion evra).

Ovaj čin, koji Zvezdan Terzić pravda štednjom u Crvenoj zvezdi, predstavlja krunu svih nepravdi prema Darku Lazoviću tokom 6 godina koliko nosi dres kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRS

    11. februar 2015 | 00:25

    sram te bilo Terziću šta napravi to sa Lazovićem, šta hoćeš da ti igra dzaba da bi ti i ostali punili dzepove, doveli ste zvezdu na minus 54 milijuna evra.

  • Mraz

    11. februar 2015 | 08:07

    Lazo uzmi im im sve do poslednje pare pa taman katanac da stave!Jesam zvezdas ali dok je Terzic tu nema nam pomaka

  • REALAN

    11. februar 2015 | 09:18

    Mali sam si kriv ucenjuju te od prvog dana a ti im popustas i sada si dosao u situaciju da si izdajnik.Seti se samo povrede i kako su se samo ponasali prema tebi ,umesto da su ti dozvolili odlazak u Salzburg gde bi resio zivotno pitanje i njima ujedno doneo 4mil. evra oni su te NATERALI da igras derbi i unistis svoju karijeru.SADA SU TI REKLI STA MISLE O TEBI.Nista nemoj da oprastas uzmi im do poslednjeg dinara jer su ti UNISTILI KARIJERU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA