KAKVA BOMBA: Mundijal 2002. namešten, sudija zbog droge završio u zatvoru!

Nove optužbe na račun funkcionera FIFA koji su primili i veliki novac kako bi se SP igralo u Južnoj Americi

  • 4

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) susreće se sa jednim od najvećih potresa u istoriji te organizacije, a ''so na ranu'' jutros im je dodala i italijanska štampa koja navodi da je Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine namešten.

Kako se navodi, cilj FIFA je bio, da zbog moćnih sponzora, ali i nekih ličnih usluga funkcionerima, Južna Koreja ode što dalje na Mundijalu. Na kraju su stigli do polufinala preko Italije i Španije koji su još tada digli glas o nameštanju.

Funkcioner FIFA nije ni slutio šta će mu se desiti dok je ulazio u hotel! (VIDEO)

Platini otkrio: Tražio sam od Blatera da podnese ostavku – odbio je!

FBI je pre par dana uhapsio sedam visokih funkcionera FIFA koji su osumnjičeni za mito i reketiranje. Među njima je i potpredsednik Džefri Veb koji je optužen da je najzaslužniji što je ekvadorski sudija Bajron Moreno ''uništio'' Italijane. Navodno, sve je išlo preko Veba, a sudija je kasnije uhapšen zbog šverca droge na aerodromu u Njujorku.

Takođe, mutne radnje sa Mundijala 2002. godine povezane su i sa kandidovanjem predsednik saveza Južne Koreje za mesto prvog čoveka države, te da je sprega politike, fudbala i ekonomskih interesa bila ključna. Taj deo Azije doživeo je neviđeni procvat, a sponzorski ugovori moćne južnokorejske ekonomije dobrano su se isplatili FIFA.

VELIKA ISTRAGA U TOKU: Hoće li Mundijali ostati u Rusiji i Kataru?

Nije samo to SP okarakterisano kao sumnjivo, jer je Džek Vorner optužen kako je primio 10 miliona dolara kako bi obezbedio Južnoj Africi Mundijal 2010. godine. Italijanski mediji tvrde da bi UEFA mogla da odigra bitnu ulogu i skidanju Blatera sa mesta prvog čoveka FIFA. Izbori su danas, a Blater je trenutno u prednosti u odnosu na jordanskog princa Al bina al Husaina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    29. maj 2015 | 10:29

    Sve se to znalo i ranije ali neko je ostao uskraćen za milionče. ..Cela akcija je mafijaški obračun na najvišem nivou*

  • 90-10%

    29. maj 2015 | 10:21

    E ovo je domacinsko sudjenje☺

  • Vitez

    29. maj 2015 | 13:21

    Stvarno???? A sve ostalo nije namesteno???? Da, da...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA