Ko je šampion prijateljskih mečeva u Srbiji, a nisu Partizan i Zvezda?

Šampion DRUGI, Zvezda 11, Vojvodina DEVETA?!

  • 3

Posle nešto manje od dva meseva pauze ponovo će se zakotrljati bubamara u Srbiji. Nova sezona fudbalske Superlige Srbije počinje u petak utakmicom imeđu šampiona Partizana i povratnika u elitni rang takmičenja Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Nikada ranije nije počinjao domaći šampionat koji se od ove sezone igra po drugačijem, tzv. "belgijskom" sistemu, a pripreme klubova za novu sezonu su morale zato biti nešto kraće nego svih prethodnih godina, mada se uglavnom većina timova spremala za start više od mesec dana.

>>> POČINJE SUPERLIGA: KO S KIM, KAD I GDE

>>> DVE POBEDE SRPSKOG FUDBALA: Voša i Čuka pokazali kako se igra za Evropu! (FOTO) (VIDEO)

Neki su imali kraću pauzu za odmor zbog obaveza u evropskom takmičenjima, pa su morali ranije da krenu, dok su neki krenuli nešto kasnije. Ipak, svi su se potrudili da se što bolje pripreme za početak takmičarske sezone, a to se najbolje postiže kroz pripremne utakmice koje su svi igrali.

Upravo su dueli superligaša tokom pripremnog perioda bili i predmet naše analize, pa smo odlučili da napravimo mini tabelu priprema, odnosno učinka koji su imali u prijateljskim mečevima u periodu spremanja za novu takmičarsku sezonu.

Printskrin: superliga.rs Printskrin: superliga.rs

Moramo vam još i reći da smo svesni toga da su odigrali različiti broj mečeva, pa tako imamo timove sa desetak utakmica, ali i one sa 4-5 duela tokom priprema, ali mi smo se vodili brojem pobeda koje su ostvarili u tim mečevima. Mada su neki iz svojih razloga mislili da je bolje da igraju manji broj utakmica, a neki što više kako bi što pre dostigli takmičarsku formu.

Najbolje su se tokom prethodnih više od mesec dana prikazali fudbaleri OFK Beograda koji su zauzeli prvo mesto na našoj tabeli sa istim brojem pobeda kao i Partizan. Po šest puta su trijumfovali i jedni i drugi, ali smo prednost dali "romantičarima" iz razloga što su odigrali više mečeva, ukupno 9, dok su crno-beli imali dva manje.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Odmah iza ove dve ekipe je povratnik u Superligu, Javor iz Ivanjice koji je imao samo jednu pobedu manje od vodećeg dvojca i to iz osam mečeva.

Najslabije rezultate su tokom priprema ostvarivali Čukarički i debitant u elitnom takmičenju, Radnik iz Surdulice, koji su, ruku na srce, odigrali i vrlo malo mečeva, tek po pet.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

"Brđani" su zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu Evrope, odradili samo prvi deo priprema u Austriji sa dosta jakim protivnicima (Šturm, LASK, Konkordija, Slovan), i jedan protiv Rada u Beogradu, u kojima su ostvarili samo jedan trijumf i četiri poraza, što ih čini najgorim timom po učinku u pripremnim mečevima.

Debitanti iz Surdulice su im odmah uz rame, sa takođe jednim trijumfom u pet utakmica, ali su pretrpeli samo dva poraza, uz dva nerešena rezultata, pa su tako nešto bolji i zauzimaju pretposlednje mesto.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda je odigrala samo četiri meča i ostvarila tri pobede i jedan poraz, dok bi sve pohvale trebalo da odu na račun Mladosti iz Lučana koja je odigrala čak 11 mečeva u prethodnom periodu i kroz njih se spremala za nova iskušenja u srpskom šampionatu, a tokom njih je ostvarila učinak od tri pobede, pet nerešenih i tri poraza.

TABELA SUPERLIGAŠA U PRIPREMNOM PERIODU:

1. OFK Beograd 6 1 2

2. Partizan 6 0 1

3. Javor 5 2 1

4. Jagodina 4 2 1

5. Spartak 4 2 2

6. Rad 4 1 3

7. Mladost Lučani 3 5 3

8. Borac 3 3 2

9. Vojvodina 3 2 o

10. Novi Pazar 3 2 0

11. Crvena zvezda 3 0 1

12. Voždovac 2 2 2

13. Radnički Niš 2 1 2

14. Metalac 2 1 5

15. Radnik 1 2 2

16. Čukarički 1 0 4

(Napomena: prvi broj označava broj trijumfa, drugi remije, a treći poraza)

Eto tako ukratko izgleda naša tabela pripremnog perioda, mada se mora reći da ovo ništa ne bi trebalo da znači i da su sasvim jedna stvar prijateljske utakmice, a sasvim druga zvanični takmičarski dueli za bodove.

(U. Marjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    17. jul 2015 | 17:08

    Ofka igra najviše prijateljskih utakmica.

  • ...

    17. jul 2015 | 15:01

    Borac je prvi zato sto ih vodi Lalatovic ...

  • Nikola

    17. jul 2015 | 20:44

    Eeee, kad bi ova prva tabela bila na kraju, mojoj sreci ne bi bilo kraja. Na zalost, Borac i moze da bude prvi samo pre nego sto pocne sezona i to zbog azbucnog reda. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA