Nemci jesu, ali da li bi na ovo pristali navijači Zvezde i Partizana samo da izbegnu zatvor?

Vrlo interesantan način za kažnjavanje navijača koji prave incidente

  • 4

Dvojica vatrenih navijača nemačkog kluba Minhen 1960 uradila su nešto što se može smatrati presedanom u tvrdom svetu ultrasa:

Ušla su u butik najvećeg rivala Bajerna da bi tamo kupovali dresove prvaka Nemačke?!

Nisu bili pijani, ni drogirani, niti su ih na to nagovorile žene ili devojke. Jednostavno su pristali svojevoljno kako bi izbegli zatvorsku kaznu u trajanju od 15 meseci zbog nasilničkog ponašanja upravo prema jednom navijaču Bajerna prošle godine.

>>> JEDAN GRAD, JEDAN SAN: Fenomenalna koreografija navijača Bajerna! (VIDEO)

Pomenuti su sa još jednim licem, čiji identitet nisu želeli da otkrivaju tokom ispitivanja u policiji i na sudu, skinuli dres, šal i kačket pristalici Bajerna i tako ga golog od pojasa ostavili na ulici.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kazna za delo koje su počinili glasi: Moraju da uplate po 500 evra oštećenom i 15 meseci zatvora. Ali je sudija dala i fer ponudu da im kazna može biti ublažena ukoliko pristanu da odu do Bajernovog butika i tamo kupe dres, šal i kačket, oštećenom navijaču slavnijeg minhenskog kluba.

Sudija Karin Jung je u obrazloženju ove odluke objasnila da su se "optuženi ponašali arogantno tokom suđenja, da nisu osećali grižu savesti i nisu se nijednog trenutka izjasnili da su krivi. Takođe, nisu ni želeli da otkriju ime trećeg lica koje je bilo sa njima".

- Za neke navijače ulazak u butik najvećeg rivala je čin poniženja. Želela sam baš na taj način da ih kaznim i da im pokažem da je fudbal fudbal, a ne bojno polje i da ovo nije Srednji vek.

Nama samo ostaje da se zapitamo da li bi navijači Zvezde ili Partizana pristali da progutaju ponos kao Minhenove pristalice samo da bi prošli nekažnjeno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delije skopje

    5. avgust 2015 | 18:49

    mi smo kupili barjak sa pit bull, ali ne iz partizanovog sopa, vec iz obrenovca :) pozdrav za sve delije od celog sveta !!

  • Bahati

    5. avgust 2015 | 19:24

    Grobarski dres ni za doživotnu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA