Golman Čuke nesavladan posle četvrtog penala: Voleo bih i Mesiju da odbranim (VIDEO)

Mladi Nemanja Stevanović je glavni ''krivac'' što Čuka ne mora da brine kada njihovim protivnicima sviraju penal. Mrežu je sačuvao na 10 prvenstvenih mečeva, plus tri u kvalifikacijama za LE

  • 0
Foto: fkcukaricki.rs Foto: fkcukaricki.rs

 - Ma, ne brinite ništa! Nemanja će sigurno odbraniti ovaj penal - bio je jedan komentar koji se začuo u loži stadiona Čukaričkog, kada je sudija svirao penal za Spartak protiv Brđana.

I, stvarno. Stefan Ilić je šutirao u levu stranu, a Stevanović ga je ispratio i sačuvao mrežu Čuke netaknutu. Drugi put ove sezone, s tim da je protiv Partizana začarao gol kada su Grbić i Babović šutirali preko gola. Ko zna, moguće je i da su se uplašili da ih ne pročita.

Jer, Stevanović je prošle sezone u Kruševcu pokazao da je specijalista za jedanaesterce. Tada, kao rezervni golman, odbranio je dva šuta sa bele tačke i bio najzaslužniji za tri boda koja su prošle sezone krenula za Beograd. Ove godine je odbranio penal protiv Radnika i pomenuti protiv Golubova. Jedino šut Ibanjeza nije mogao da zaustavi

Jednostavno, postao je specijalista za penale.

FOTO: fcpartizan FOTO: fcpartizan
Foto: partizanfk Foto: partizanfk

- Ne znam kako je došlo do toga da postanem majstor za penale. Imam neki svoj ritual, koji ne bih baš da otkrivam. Ukratko, miran sam i čekam do samog kraja - rekao je Stevanović u razgovoru za Telegraf i nastavio:

- Dosta mi u tome pomažu i saveti trenera golmana Ševa, kao i vežbe na treninzima. Ne neke posebne, sve normalno. Od igrača najčešće mi pucaju Lukaš, Matić...Stoiljković dok je bio u klubu. Moram priznati da bolje prolazim na utakmicama - kroz osmeh je poručio Čukin golman.

Na pitanje Telegrafa kom fudbaleru na svetu bi najviše voleo da odbrani penal, Stevanović je razmislio nekoliko sekundi, a potom ''ispalio'' - MESI.

Nije Nemanja samo majstor za penale. Mrežu odlično čuva braneći i šuteve iz igre. Brđani na poslednja četiri meča nisu primili gol, čime su pokazali da je kriza iza njih. Podsetimo, sve je krenulo nizbrdo posle nesrećnog poraza u Azerbejdžanu od Gabale kada je Stevanović prvi put kapitulirao posle nešto više od 360 minuta.

ZVEZDA UBEDLJIVO PRVA, MI I PARTIZAN ZA DRUGO MESTO

Foto: FK Čukarički/Zoran Milovanović Foto: FK Čukarički/Zoran Milovanović

- Dobili smo na samopouzdanju, to je glavni razlog dobre igre. Trgao nas je poraz od Lučana i probudili smo se protiv Partizana. Vezali smo 10 bodova  i zasluženo smo se vratili u vrh tabele - rekao je Stevanović za Telegraf i najavio krajnje domete Čuke:

- Čukarički vidim na drugom ili trećem mestu na kraju sezone. Najteži period smo prošli. Kriza je iza nas, a vreme trenutno radi za nas. Treće mesto je realnost, ali mislim da ni drugo nije daleko. Pogotovo što Partizan ima teži raspored. Svaka čast Javoru i Borcu, ali verujem da ćemo mi i crno-beli ''ubaciti u veću brzinu.'' Prvo mesto je ubedljivo rezervisano za Crvenu zvezdu.

Nije Stevanović zaboravio starog trenera Milojevića, ali ni novog Zorana Popovića.

- Milojević ima veliku zaslugu za sve što se proteklih sezona dešavalo u Čukaričkom. S druge strane, Popović je tu od samog početka. Atmosfera u timu je fenomenalna i mi igrači imamo s njim trenersko-drugarski odnos - jasan je bio jedan od najtalentovanijih srpskih golmana.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA