Dan TOLEoterancije: Dokle će srpski fudbaleri da nas brukaju?

Da li će opet, posle svega, Karadžić volšebno minimizirati svoju odgovornost tiradama o postavljenim reflektorima koji dobacuju samo do provincijskih šesnaesteraca?

  • 11

Danas je svetski Dan tolerancije! Ali, pitanje je da li Srbija ima tolerancije za naše fudbalere? Mi mislimo da nema. Na međunarodni Dan tolerancije nećemo se ponašati u tom duhu prema svemu što je fudbalski najgore u ovoj zemlji.  

>>>NE MOGU DA SE GLEDAJU? Grupa srpskih fudbalera privatnim avionom se vratila iz Češke!

Na pomen reprezentacije većini navijača i ljubitelja fudbala van okvira naše zemlje poskakuje srce, osete se uvek nekako ponosno na dan kada igra njihov nacionalni tim, jer znaju da ih, ako ništa drugo, igrači neće naterati da crvene pred svetom. Mi taj osećaj odavno nemamo.

>>> Da li ova izjava Karadžića znači da konačno odlazi sa čela srpskog fudbala?

A Srbima? Prosečnom srpskom navijaču zaigra jedino živac na slepoočnici od dugotrajnih nataloženih frustracija koje su se u poslednje vreme pretvorile u zastrašujuću ravnodušnost prema "grupi rekreativaca" koja predstavlja naš fudbal i onih koji ga tako "vešto" nabijaju u blato već godinama.

>>>Reprezentacija u rasulu, ali FSS razmišlja samo o Srbiji na Mundijalu 2018?

Što reče jedan kolega, nama će biti problem da se kvalifikujemo na Balkanijadu. Da ne pričamo o daljim dometima poput već dugo nam nedostižnog Eura koji nismo "videli" 15 godina ili Mundijala, gde smo postali "strano telo".

Foto: STARSPORT Foto: STARSPORT

A, nije da nismo mogli da izbegnemo ovakvo blamiranje koje je vrhunac doživelo u gradu koji je za nas bio (O)strava i užas, u kome je Češka šutnula nogom u zadnjicu naše "vedete" i katapultirala ih pravo u prestoničke fensi kafane.

Kakvu smo samo priliku imali. Zicer.

Setimo se samo bajkovite utakmice sa Velsom. Dana kada smo puni optimizma pomislili: "To je to, ponovo postajemo ozbiljan tim". Bio je septembar 2012. godine.

>>> Fudbaleri, jadni li ste: Mitrović i Tomović se skoro pobili u svlačionici?!

Na klupi Siniša Mihajlović. Naši fudbaleri "lete" u Novom Sadu, trče, ginu jedan za drugog, klizaju, vezu, veliki Geret Bejl ne zna gde je levo, gde desno. Na kraju, spektakularnih 6:1 za naš tim i aplauzi punog "Karađorđa". Srce puno svima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U jednom trenutku nam je bilo žao tih "liliputanaca" iz Velsa. Njihov selektor Kris Kolman na konferenciji je želeo u zemlju da propadne, velški novinari su kidisali na njega pitanjima o moralnom činu zvanom ostavka dok je ovaj bled kao krpa gledao u jednu tačku.

I ovde dolazimo do ključne stvari. Tog istog Kolmana njegov Savez je zadržao na klupi (eej, posle 1:6?!), a onda je taj isti Vels, sa Kolmanom na čelu, uz neznatne promene u sastavu, superiorno otišao do Eura!

>>> MATIĆ NAJAVIO ODLAZAK: Dok smo se za g… plašili u Albaniji, sve je bilo kako treba!

A mi? Ma, sve vam je jasno. 

Mi smo nastavili da brljamo poput najnesposobnijih diletanata predvođeni "trustom mozgova" iz Saveza kojim i dalje, i uprkos svemu, predsedava neuništivi Don Tomislav Karadžić. Genijalci su odlučili da Mihajlović ipak nije pravo rešenje, jer, tobože, nije odveo tim na Mundijal (kao da smo mi redovni tamo), a zaboravili su kako je tim rastao uz trenutno JEDINOG srpskog trenera u pet najjačih liga na svetu!

>>> VAPAJ FUDBALERA SRBIJE: Dajte nam jednog selektora po ciklusu!

Odlaskom naše poslednje nade da grupu igrača pretvori u disciplinovanu vojsku spremnu na to da vrati kult reprezentacije, krenuo je sunovrat iz prosečnosti ka donjoj tački amaterizma u našoj igri koja je zapravo ogledalo čitavog fudbalskog sistema. Da li će opet, posle svega, Karadžić volšebno minimizirati svoju odgovornost tiradama o postavljenim reflektorima koji dobacuju samo do provincijskih šesnaesteraca?

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dobro reče Ilija Petković, da bi debakl protiv Češke trebalo da shvatimo kao "našu najveću pobedu". I biće, ali samo ako, jedno veliko ako, svi "zaslužni" za ovaj cirkus na čelu sa Toletom i njegovim klimoglavcima, podnesu ostavke, pokupe se iz staropazovačkog štaba i prepuste posao sposobnom svetu, učenom svetu, sistemu u kome nema kumovsko burazerskih kombinacija i sličnih tekovina srpskog naroda.

>>> Savo Milošević: IZVINI SRBIJO, ovako više ne ide!

Ipak, bojimo se da je opet po sredi priča o tome kako ćemo izvući pouke, a nama je više muka od "izvačenja pouka" posle čega nam, kao po pravilu, uvek bude samo još gore kad ih izvučemo.

Na kraju, imamo molbu za Karadžića, samo jednu, iskrenu, iz srca: Spasi fudbal i odlazi.

(M. B.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA