Federer se nakostrešio, pa reagovao na stav novinara da neće više pobediti Novaka na gren slemu!

Čini se čak da je švajcarski teniser malo i izbegao konkretne odgovore na pitanja koja mu se nisu svidela

  • 27

Rodžer Federer je poslednji put pobedio Novaka Đokovića na gren slemu na Vimbldonu 2012. godine. Od tada su odigrali nekoliko sjajnih mečeva u završnicama turnira, a u polufinalu Australijan opena je Srbin vezao treću gren slem pobedu protiv slavnog Švajcarca.

Usput je i preuzeo vođstvo u međusobnom skoru, konačno, i to iz trećeg puta pošto bi izjednačio broj pobeda.

>>> Federer okrivio vetar za poraz od Đokovića

Federer nije dovodio u pitanje da je Đoković bio bolji na terenu, ali dva pitanja novinara su mu izgleda zasmetala.

Za početak: Misliš li da će Đoković u budućnosti biti podjednako dominantan ili dominantniji od tebe kao onda kada nisi imao konkurenciju?

>>> Zamislite kad američki novinar ovim tekstom poručuje: Vreme je da pokažete Đokoviću da ga volite!

- Treba biti pažljiv kada formulišeš pitanje da ne bi uvredio druge tenisere. Ja mislim da na turu ima mnogo dobrih tenisera i neću odgovarati na tako glupo pitanje da ne bih uvredio nekoga - rekao je Federer i dodao:

- Mislim da je teško igrati dugo na takvom nivou. Ono što on radi je čudesno. Ja sam zadovoljan kako sam igrao. Da li je bolje ili ne? Ne znam. Misllim da smo obojica zadovoljni svojim karijerama, kao i Rafa, Endi i Sten.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mediji takođe pišu da se Švajcarac "nakostrešio" kada je čuo od novinara: Mnogi od nas koji su gledali meč se pitaju da li ćeš moći da pobediš Novaka na nekom gren slemu. Šta ti daje samopouzdanje da bi mogao tako nešto da uradiš u narednih godinu-dve?

- Imam samopouzdanja generalno, znate. To ne bledi tako brzo. Znam da to nije lako, i nikad nisam mislio da je lako.

- Tri ili pet setova. I dalje mogu da trčim četiri-pet sati. To mi nije problem. Dokazujem to na treninzima i van sezone. Zbog toga nisam zabrinut kada su u pitanju duži poeni.

- Znam da vi to predstavljate malo drugačije. I ja to razumem, jer mislite da sam star. Ali to meni ne predstavlja problem i ne plaši me nijedan veliki meč protiv vrhunskih tenisera. Treba sebe da dokazujete. Razočaran sam, ali s druge strane stižem do završnica slemova. Mislim da sam imao težak žreb, tako da sam zadovoljan. Novak je trenutno pojam za sve. On je jedini igrač koji je pobeđuje u završnici, i Sten (Vavrinka) kada je igrao onako dobro na Rolan Garosu. To je okej.

- Danas je Novak bio jako, jako dobar. Nema sumnje u to - završio je Federer.

Federer je istakao da je zadovoljan turnirom i početkom sezone, i da je možda pružio bolju igru protiv Novaka "ko zna šta bi bilo".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    28. januar 2016 | 22:23

    "Требаш бити пажљив када формулишеш питање да не увриједиш друге тенисере"??????? То каже федерер новинару и то онако хладно??? Јел' сада видите о каквом се папку у ствари ту ради?! Невиђен папак, на питање које се тиче директно њега он одговара подлостима, не глупостима него баш ПОДЛОСТИМА!!! Какав одвратан и арогантан тип...... а има такву фацу, не дај боже да је ишао са мном у разред. :-)

  • Domoljub

    28. januar 2016 | 23:27

    Veliki Roher treba da shvati da mladji dolaze. Došao je jedan mali Novak koji je postao novi kralj. Niko nema protiv Rogera ništa. Svakom kralju je teško kad mu se uzme kruna. Veliki Roger je uzdrman. To je ljudski. Treba razumeti i njega jer nije se lako navići da si skinut sa trona. Roger je još uvek veliki teniser i biće to sve dok ne okači tenisice o klin. Smene su neminovne, sada je Novak kralj!

  • Gorgeous

    28. januar 2016 | 22:27

    Nije ti Nole pacove dozvolio da igraš bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA