Zamislite kad američki novinar ovim tekstom poručuje: Vreme je da pokažete Đokoviću da ga volite!

Ponašanje publike u Melburnu inspirisalo je novinara ESPN-a za naredni tekst

  • 60

Osvajao je Novak Đoković pet puta Australijan open i verovatno je to turnir na kom se oseća najkomfornije kada je u pitanju odnos publike prema njemu. Međutim, kada se pojavi Rodžer Federer, navijači na tribinama se kao omađijani trude da upravo Švajcarcu pokažu svu moguću podršku.

I ma koliko to većini u Srbiji smetalo, to je realnost od koje ne beži ni sam Đoković. Ali je interesantno da je čak i stranim medijima to toliko upalo u oko, jer se ponovo pojavljuje autor koji insistira da bi prema trenutno najboljem igraču sveta treba pokazati više poštovanja.

To je primetio čak i britanski BBC još prošle godine, kada je Nole dominantno stigao do jnovetitule Vimbldona, postavivši naslov: "Loš momak koji nije uradio ništa loše".

Sada, nakon vrlo ubedljive pobede nad Federerom u polufinalu Melburna, oglasio se novinar ESPN-a, Džim Kepl, koji je svoj tekst naslovio: "Vreme je da pokažemo ljubav Novaku Đokoviću".

"Kao i obično, navijači su bili uz Federera tokom meča, i u više navrata prinudili glavnog sudiju da zatraži tišinu. Navijali su čak i kad Federer nije zapravo napravio poen, radosnim uzvicima, ili bi otvoreno razočaravjuće negodovali kada bi shvatili da je as zapravo bio aut. Čak su mu i neki predstavnici medija aplaudirali!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

>>> Skandalozno ponašanje australijske publike tokom Đokovićevog servisa!

Koliko samo teniski fanovi vole ovog čoveka! Neko je čak i podelio fotografiju na kojoj je žena sa transparentom: Upravo udata, ali sam spremna da zamenim muža za Federera!

Srećom, ta žena nije bila supruga Novaka Đokovića", istakao je šaljivo novinar, a onda citirao Federera:

- Uvek pričam o tome, pogotovo kad završim učešće na nekom turniru, koliko sam zahvalan publici. To je neverovatna stvar, i čini veliki deo moje volje da i dalje igram. Provodim mnogo vremena trenirajući baš zbog ovakvih momenata kada osećate koliko ste cenjeni. To vas gura dalje jer žele da vas vide kako pobeđujete. Voleo bih da sam imao šansu da odigram još jedan meč ove nedelje. Razočaran sam, možda delom i zbog navijača. Želim da se vratim naredne godine i da to opet doživim. Jedva čekam sledeći turnir. Znate, sve je lakše kada imate takve navijače.

"Razlog što toliko navijači vole Federer je očigledan, zbog toga što ima 17 gren slem titula, najbolji je igrač u istoriji sporta, čak i sa 34 godine je treći teniser sveta, a samo prošle godine je od sponzora zaradio 58 miliona dolara. U zvaničnim prodavnicama Australijan open možete videti njegove 'RF' proizvode".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

>>> NEMA VIŠE KOGA DA PRECRTA: Ovako sada izgleda tabela Đokovićevih duela sa najvećim rivalima!

"Ali vreme je da pokažemo ljubav Đokoviću, najboljem igraču trenutno, i momku koji sada vodi u međusobnim duelima protiv Federera. Trebalo mu je deset godina i 45 mečeva, ali je Đoković konačno pretekao svog rivala".

Autor hvali Novakovu igru, podseća da je Federer skoro četiri godine nije osvojio veliki turnir, dok je Đoković uspeo tri u poslednja četiri gren slema, i izborio je peto finale zaredom.

"I imajte na umu da on ima samo 28 godina. Osvojiće ih još mnogo. Da li će preteći Federera? Ne otpisujte to! Ipak, većina navijača podržava Federera. Dobio je ovacije dok su svi na tribinama stajali kada je osvojio treći set. Grmeli su kada je osvojio senzacionalan poen u četvrtom. I pozdravljali su ga s ljubavlju kada je odlazio sa terena".

>>> Federer okrivio vetar za poraz od Đokovića! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Novinar ESPN-a podvlači i Novakve reči sa konferencije:

- Osećam da uživam podršku širom sveta. I pre sam govorio, kada igram protiv Rodžera, navijanje za njega je nešto što je očekivano zbog njegove karijere i veličine na terenu i van njega, i zbog svega što je uradio za sport. On je voljen, on je poštovan, vole ga širom sveta. Za mene je to normalno. Ja se trudim da uživam, da igram najbolje što mogu, i da se fokusiram na pozitivnu energiju, a ne na negativnu, jer ne želim da se frustriram. Nema razloga za tako nešto.

"S obzirom kako igra, možda kada Federer više ne bude igrao, Đoković će biti isto tako poštovan. Već bi trebalo da bude", zaključuje autor.

>>> BOŽJA MREŽA: Ključni poen kojim je Đoković zakucao Federera! (VIDEO)

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆ SEVERAC

    28. januar 2016 | 20:50

    Nama srbima je potrebno da nas mrze, jer kad se probudi INAT u nama tada smo NEPOBEDIVI

  • Tamo vamo

    28. januar 2016 | 20:42

    Ma pisu gluposti... Nola ne vole samo zato sto je Srbin, a on je sve jaci u inat svima...

  • Еуклид

    28. januar 2016 | 19:47

    Оне који га не воле, веома често боле колена од клечања. Само му то могу...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA