Svi su očekivali da će Vardi biti igrač godine u Engleskoj, ali je izabran njegov saigrač!

Rijad Marez dobio najveće individualno priznanje u karijeri, pošto su ga igrači Premijer lige izabrali za igrača godine

  • 2
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Fudbalska bajka Rijada Mahreza u njegovoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi se nastavila. Fudbaler Lestera je briljantnim igrama stigao nadomak titule na Ostrvu sa ''lisicama'', a vrhunske igre ovekovečio je najvećim individialnim priznanjem - izabran je za najboljeg igrača Premijer lige od strane igrača.

Marez je pobedio svoje klupske kolege iz Lestera - Džejmija Vardija i N'Golo Kantea, kao i napadača Totenhema - Harija Kejna, plejmejkera Arsenala - Mesuta Ozila i fudbalera Vest Hema - Dimitrija Pajea.

Vardi je verovatno bio prvi favorit za osvajanje titule, jer je iz trenutno prvoplasiranog tima, a i jedan je od najboljih strelaca sa 22 postignuta gola. Ipak, Marez je bio dominantniji u asistencijama, što je verovatno i presudilo u izboru. Postigao je 17 golova i imao 11 asistencija.

Posle dobijanja priznanja skromno je poručio da je za to zaslužan njegov tim.

Lester je tri kola pre kraja Premijer lige prvi na tabeli sa 76 bodova, osam više od drugoplasiranog Totenhema koji od 21.00 igra svoj meč protiv Vest Bromviča.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    25. april 2016 | 10:47

    Pa normalno da ce Marhez biti igrac godine, dao je par golova manke od Vardija, ali je imao brdo asistencija za razliku od Vardija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA