≫ 

2. DAN IGARA: Obradovao nas je samo Velja! (FOTO)

Ovako je izgledao drugi dan Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru

  • 17

Drugi dan Olimpijskih igara je za nama.

Imali smo samo jedan razlog za slavlje, a to je plasman plivača Velimira Stjepanović u polufinale trke na 200 m slobodnim stilom. Mlada Katarina Simonović je završila svoj nastup u plivanju.

Poraze su zabeležile košarkašice Srbije od Španije, kao i Viktor Troicki od aktuelnog teniskog šampiona iz Londona, Endija Marija.

Do finala nije uspela da se domogne strelkinja Zorana Arunović, dok je Bobana Veličković ostvarila sedmi rezultat u finalu u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

DRUGI DAN OLIMPIJSKIH IGARA

21.30 - Reprezentativka tzv. države Kosovo osvojila medalju. Opširnije >>> OVDE.

21.15 - Jelena Janković, nažalost, odustala od nastupa zbog povrede. Opširnije >>> OVDE.

21.00 - Košarkašice Srbije poražene su u prvoj utakmici od Španije rezultatom 65:59. Opširnije >>> OVDE.

20.47 - KRAJ ZA VIKTORA TROICKOG! Opširnije >>> OVDE.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

20.05 - Katarina Simonović nije uspela da se plasira u finale trke na 400 m slobodnim stilom - vremenom 4:15,57 zauzela je ukupno 23. poziciju od 32.

U ponedeljak mlada plivačica učestvuje u trci na 200 m slobodnim stilom.

20.00 - Na poluvremenu ženske košarkaške utakmice Srbija - Španija, rezultat je 31:31.

19.45 - Odbojkašica Srbije postavila je olimpijski rekord. Opširnije >>> OVDE.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

19.30 - Viktor Troicki na terenu! Drugi najbolji teniser sveta se sastaje u meču prvog kola sa aktuelim olimpijskim šamionom, Endijem Marijem.

19.15 - SvoJ nastup su počele i evropske šampionke, košarkašice igraju prvi meč protiv Španije.

18.40 - VELIMIR STJEPANOVIĆ U POLUFINALU! Opširnije >>> OVDE.

Foto: Tanjug/OKS Foto: Tanjug/OKS

18.00 - Okrećemo se plivanju, i disciplini 200 m slobodnim stilom - Velimir Stjepanović će se boriti za mesto u polufinalu.

17.30 - UDARNA VEST!

Ruski paraolimpijski sportisti neće nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru! Opširnije >>> OVDE.

17.15 - Kosovska reprezentativka stigla do finala, bukvalno ekspresno. Opširnije >>> OVDE.

16.55 - Neobična informacija o doping kontrolama: U periodu od 1. do 24. jula nijedan brazilski sportista nije bio podvrgnut doping kontroli.

16.50 - Iznenađujući poraz su doživeli rukomentaši Hrvatske na startu takmičenja. Opširnije >>> OVDE.

16.20 - DANAS NEMA VESLANJA!

Kompletan vešlački program drugog dana na Olimpijskim igrama u Riju otkazan je zbog jakog vetra.

Srpski veslači trebalo je danas da nastupe u dve discipnine u repasažu, dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik, kao i Marko Marjanović i Andrija Šljukić u dubl skulu.

>>> Srpski veslači su upali u zaraženu vodu? Otvorena mogućnost otkazivanja takmičenja!

16.11 - VELIČKOVIĆ SEDMA U FINALU. Srpska reprezentativka nije uspela da se domogne medalje u disciplini vazdušni pištolj 10 metara. Opširnije >>> OVDE.

NAPOKON JEDNO FINALE ZA SRPSKO STRELJAŠTVO NA OI

Printskrin: Rio2016 Printskrin: Rio2016

14.50 - JEDNO FINALE ZA SRBIJU! Bobana Veličković je uspela da se plasira u finale kao šesta, u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, dok je Zorana Arunović bila na 11. mestu. Za medalju će pucati od 16.00 časova!

14.36 - ODLOŽEN REPESAŽ U VESLANJU! Trke repesaža koje je trebalo da počnu u ranim popodnevnim časovima odložene su zbog jakog vetra. Početak takmičenja je pomeren za 18:30 časova po našem vremenu.

Vasić i Beđik bi na stazu trebalo da izađu u 19.30 časova, a dvadeset minuta kasnije nastupaju Marjanović i Šljukić.

14.20 - VELIČKOVIĆEVA I ARUNOVIĆEVA (III serija): Bobana je trenutno sedma, a Zorana je na 13. mestu.

14.20 - VELIČKOVIĆEVA I ARUNOVIĆEVA (I serija): Bobana je posle prve serije imala 98, a Zorana 93 kruga.

14.00 - Bobana Veličković i Zorana Arunović učestvovaće u kvalifikacijama u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

13.29 - PRVO ZLATO ZA RUSIJU! Džudista Beslan Murdanov osovjio je prvu zlatnu medlaju za Rusiju na OI u Riju, u kategoriji do 60 kilograma.

12.55 - Bugarski mediji se bave ponašanjem svog tenisera Grigora Dimitrova kog je atletićčar Tihomir Ivanov optužio da ga nije ni pozdravio, a prošao je pored njega.

- Arogantni Grišo - napisali su Bugari.

PUKOVNIK UPUCAO ZLATO ZA VIJETNAM: VAŽNIJE JE TO ŠTO SAM BIO ISPRED KINE

Foto: Guliver/Sam Greenwood/Getty Image Foto: Guliver/Sam Greenwood/Getty Image

13.39 - Vijetnamac Hoang Ksuan Vin osvojio je prvu zlatnu medalju za svoju zemlju u istoriji OI. Ovaj 41-godišnji pukovnik je trijumfovao u kategoriji 10 metara vazdušni pištolj.

- Veoma sam ponosan. Ali, veća je sreća to što smo bili bolje plasirani od Kine - rekao je Hoang.

Kao nagradu, dobiće 131.000 dolara u zemlji gde je prosečna plata 2.760.

12.27 - Britanski plivač Adam Piti oborio je svetski rekord u disciplini 100 metara prsno.

12.03 - UKoliko niste gledali odbojku na pesku, uživajte u ovim kadrovima:

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

11.48 - Voditeljka BBC-ja u centru pažnje zbog prekratke suknje. Opširnije >>> OVDE.

11.27 - JAPANAC PREKINUO DOMINACIJU AMERIKANACA!

Japanski plivač Kosuke Hagino prekinuo je dominaciju SAD na 400 metara mešovito, pošto je osvojio zlatnu medalju na OI. Srebrnu medalju osvojio je Amerikanac Čejs Kejliš, a bronzu još jedan Japanac Daija Seto.

11.03 - MAJA OGNJENOVIĆ POSLE POBEDE NAD ITALIJOM:

- Ja sam priželjkivala ovakav poklon za rodjendan. Svi smo znali da je ova utakmica jako važna. Bila je malo i poluagonija. Tu smo već četiri dana, igramo uveče i očekivanje je bilo zaista preveliko. Moram da priznam da sam pomalo izenandjena. Očekivala sam dobru igru, ali pošto je prva utakmica i u ovom terminu, moram da budem zadovoljna. Bilo je grešaka, ali rezultat pokazuje da smo igrali bolje od njih. Nisu one ekipa za potcenjivanje.

10.51 - NOVI SVETSKI REKORD U ŠTAFETI! Australijske plivačice postavile su novi svetski rekord na putu do zlatne medalje u štafeti 4x100. One su deonicu prešle za tri minuta i 30,65 sekundi, čime su popravile svoj rekord od prošle godine 3:30,98. Amerikanke su završile sa nacionalnim rekordom od 3:31.89. Treća je bila Kanada sa 3:32.89.

ANA NE IGRA ZA SRBIJU - JEDNI JE OSUĐUJU, DRUGI BRANE!

10.32 - Ana Ivanović je posle poraza u 1. kolu OI završila sa igrama za reprezentaciju, a komentari na društvenim mrežema su podeljeni. jedni joj se zahvaljuju za sve, drugi kažu da je odavno trebala da ode i da ništa nije dala zemlji.

I Teniserka je imala svoj komentar posle poraza. Opširnije >>> OVDE.

10.24 - Jusra Mardini je sasvim sigurno pobrala najveće simpatije u Brazilu! Pre izvesnog vremena je spasavala izbeglice u Mediteranu, a sada je u Riju pobedila u trci na 100 metara leptir. To joj, ipak, nije bilo dovoljno za polufinale.

10.10 - STIGLO JE I PRVO IZVINJENJE! Organizatori OI uputili su izvinjenje navijačima zbog dugog čekanja u redovima na ulazima u sportske objekte.

- Želimo da se izvinimo ljudima kooji su u redovima čekali na jakom suncu. Pokušaćemo da ubrzamo bezbednosne provere za navijače u skladu sa opšte prihvaćenim bezbednosnim kriterijumima zato što ne želimo da neko propusti takmičenja. Nadamo se da ćemo rešiti problem narednih sati - rekao je Mario Andrada, izvršni direktor organizacionog komiteta Olimpijade zadužen za odnose sa javnošću, prenosi Tas s.

Prema rečima očevidaca, ljudi su stajali u dugim redovima i po dva sata, a brazilski mediji prenose da je razlog tome, manjak koordinacije među policijskim jedinicama zaduženim za bezbednost.

10.00 - Kompletan raspored današnjeg dana za srpske takmičare možete pogledati >>> OVDE.

09.54 - Da li znate ko je postigao prvi koš u istoriji Srbije na OI? Opširnije >>> OVDE.

09.48 - DOMINACIJA! Mađarska plivačica Katinka Hosu osvojila je zlato na Igrama na 400 metara i ujedno je srušila svetski rekord. Toliko je bila dominantna da je poprilično bežala ''žutoj liniji''.

09.37 - Budistički sveštenik Kazuku Jazava osvojio je zlatnu medalju i sada ide kući da se posveti religijskim dužnostima.

09.30 - Dobro jutro i dobrodošli u LIVE BLOG Telegraf Sporta.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jogogo

    7. avgust 2016 | 11:10

    Појављивање ове позерке на ОИ је била самопромоција јер овакав спортиста није промотер Србије!Давно беше кад је она играла тенис!

  • Uros

    7. avgust 2016 | 12:11

    Davno beše kada je ona igrala, bavila se tenisom.Od rolan garosa više se bavila momcima, živela život i ko je očekivao nešto od nje prevario se, zemlja koju predstavlja za nju nije učinila ništa kao ni za mnoge sportiste već se samo kritika njihovim uspesima.Kada ova zemlja krene da ulaže u sport a ne u dva propala kluba počeće da je sportisti osećaju kao svoju i neće im služiti za što bolji rejting da bi napravili jače ugovore.

  • Nenad

    7. avgust 2016 | 12:16

    Nikad nije nista pokazala i dala Srbiji,znamo je po tome sto je menjala jebace i to sve neki stranci i na kraju se udala za nemca fasistu,a Srbiji nije dala i pokazala nikad nista,znala je da poz,i to sa ubicom Srba i Srpskog naroda sa fasistom zlikovcem klintonom eto ko je i sta je dala ova nula igracica za Srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA