≫ 

Zvezda izgubila od Panatinaikosa, a dobila sjajnog Voltersa (VIDEO)

Crveno-beli se u poslednjoj deonici približili na 10 poena razlike, ali je poraz bio neminovan protiv "zelenih"

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Panatinaikosa na gostovanju sa 70:59, u 4. kolu Evrolige.

Zvezda je spektakularno pobedila Barselonu u sredu pred svojim navijačima (76:65), a samo jedan dan pauze usledio je pred atinski izazov sa grčkim velikanom, koji je u prethodnom kolu slomio Bamberg sa 84:83 na gostovanju. Sada je tokom većeg dela meča vodio sa oko 20 poena prednosti, što je Zvezda u završnici spustila uz sjajnu rolu novajlije Voltersa.

Panatinaikos - Crvena zvezda 70:59 (23:14, 23:11, 15:16, 9:18)

Panatinaikos: Singlton, Nikols 6, Rivers 12, Bohoridis, Kalates, Focis, Papas, Feldejn 7, Gist 17, Haralampopulos, Burusis 12, Kalates 16

Crvena zvezda: Volters 8, Rebić, Dangubić 2, Mitrović 4, Lazić, Dobrić, Simonović 4, Dženkins 8, Gudurić 3, Jović 3, Kuzmić 15, Bjelica 12

>>>BED BLU BOJSI SPREMAJU OSVETU DELIJAMA: Da li nas čeka krvavi rat huligana na ulicama Atine? (VIDEO)

>>>DELIJE STIGLE U ATINU ZA MEČ SA PANATINAIKOSOM: Pao prvi ''check in'' ispred Akropolja! (FOTO)

>>>Ovo se neće svideti Grobarima: Zvezda se ovako zahvalila Evroligi i Bertomeuu!

Već sam početak meča pokazao je da crveno-beli nemaju rotaciju za paklen ritam mečeva u novom sistemu Evrolige. Samo dva dana posle pobede nad Barselonom, na centarskoj poziciji bilo je jasno da Zvezda nema šta da traži u Atini.

Dominirao je Gist u prvoj četvrtini uz podršku Kalatesa, a kada je on izašao, Burusis je nastavio da teroriše crveno-bele, čak i trojkama. Sa druge strane, Kuzmić nije imao adekvatnu podršku u Bjelici i Mitroviću, Gudurić je bljesnuo samo na trenutak, dok je Volters u tri minuta prvog poluvremena pokazao da mu je bilo potrebno malo vremena za prilagođavanje.

>>>Prvi poeni Voltersa za Zvezdu, i to kakvi: Trojka sa 9 metara! (VIDEO)

Dugo su se na +20 održavali Atinjani, a u drugom poluvremenu se Volters malo više oslobodio kada je dobio šansu. Iako je pustio Kalatesa da se prošeta kroz reket, u napadu je pokazao da će biti veoma koristan igrač. Pogodio je trojku skoro sa devet metara, odlično je uposlio Simonovića, kasnije je imao koš uz faul, ali je to ipak dugo bilo nedovoljno da se smanji razlika.

U četvrtoj deonici, Volters je opet dominirao u nekoliko navrata, dva puta je odlično asistirao Bjelici za trojke i prilazak na deset poena razlike. Baš pri 63:53, PAO je nekoliko puta došao do važnih ofanzivnih skokova i poena, koji su sprečili Zvezdu da se dodatno približi. Čudo je ipak bilo predaleko, grčki gigant se ponovo 'odlepio', a crveno-beli iz ovog meča kao dobar adut mogu da izvuku Voltersa, koji je pokazao veliki potencijal iako je tek nekoliko dana u klubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA