Zašto Partizan u plej-ofu uvek igra pre Zvezde?

Iako možda fanovima crveno-belih deluje da se na njih stavlja pritisak, klubovi postižu dogovore u saradnji sa Zajednicom Superligaša i Arenom koja je vlasnik TV prava domaće lige

  • 27

Superliga Srbije u fudbalu je sve uzbudljivija od početka plej-ofa i 154. večitog derbija, posle koga su se Zvezda i Partizan izjednačili na tabeli po broju bodova. Od tada se pomno prati svaki detalj vezan za utakmice crveno i crno-belih, gleda se ko su sudije, kakve odluke donose na utakmicama, bukvalno sve.

>>> Zvezda isplatila igračima unosne premije za pobedu nad Vošom!

>>> Vučić prokomentarisao Zvezdin penal protiv Vojvodine!

Tako su zanimljivi i termini u kojima Zvezda i Partizan igraju svoje utakmice. Ono što navijačima Zvezde posebno upada u oči, i to komentarišu po forumima i društvenim mrežama, jeste da je Partizan uvek igrao pre Zvezde, u mečevima posle večitog derbija, koji je bio u 1. kolu plej-ofa.

U dva navrata su crno-beli na dva sata bili na prvom mestu, jer su igrali utakmice pre Zvezde, pa su crveno-beli igrali pod pojačanim pritiskom i na kraju ipak uspevali da se vrate na 1. mesto.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

I u 4. kolu plej-ofa će Partizan igrati pre Zvezde, a ovoga puta će biti u prilici da prenoće kao prvi na tabeli, jer će svoj meč u Ivanjici igrati u petak od 20.00, a Zvezda dan kasnije od 17 časova protiv Voždovca na tržnom centru Stadion.

Ipak, Zvezda i Partizan veoma retko igraju u isto vreme, a poslednji put je takva situacija viđena tek u poslednja dva kola regularnog dela, kada je po propozicijama takmičenja celo kolo bilo odigrano u istom terminu, kako ne bi došlo do eventualnih kalkulacija.

Potražili smo odgovor i kod kolega sa Arene, i dobili smo odgovor da nema nikakve misterije kada je u pitanju to ko će igrati pre, Zvezda ili Partizan.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Dogovor se postiže na nivou Zajedince, klubova i Arene, i dosad se nije dešavalo da bude nekih problema i da se neko buni za termin. Mislim da su Zvezda i Partizan tu negde isto kada su u pitanju utakmice koje su igrali pre večitog rivala.

- Partizan sada u plej-ofu igra ranije, sigurno da je na drugom klubu onda veći pritisak ako pobedi, ali i Zvezda je u regularnom delu sezone u završnici više puta igrala pre Partizana. Sada je to negde na istom nivou - objasnili su nam sa TV Arena sport.

Podsetimo, do kraja prvenstva ima još četiri kola, a Zvezda i Partizan su izjednačeni na tabeli, s tim da Zvezda ima prednost jer je imala više bodova u regularnom delu prvenstva pre podele bodova u plej-ofu.

>>> Moramo da pričamo o kamerama koje snimaju srpske fudbalske utakmice (VIDEO)

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !

    3. maj 2017 | 15:50

    Da bi znali da li da namestaju!

  • ROLA

    3. maj 2017 | 16:20

    Zašto pitate kad se sve zna Partizan igra pre gospodje Zvezde da nebi slučajno se desio kiks što je i dokazano kada je sudija Obradovic svirao jedanaesterac.

  • QQ-LELE

    3. maj 2017 | 16:25

    Pa Partizan igra pre zvezde, da bi zvezda imala vise vremena da namesti utakmicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA