Fudbaleri Zvezde i Partizana zajedno vrede manje od Hulka

Igrači Partizana procenjeni na 28,6 miliona evra,a fudbaleri večitog rivala Crvene zvezde vrede 23,6 miliona evra, što je, kad se sabere, skoro tri miliona evra manje nego transfer Hulka iz Portoa u Zenit

  • 0

Brazilac Hulk, koji je za 55 miliona evra prešao iz Portoa u Zenit iz Sankt Peterburga, vredi više od kompletnih timova Crvene zvezde i Partizana.

Partizanov igrački pogon, po sajtu specijalizovanom za transfere "Transfermarket", procenjen je na 28,5 miliona evra, spram 23, 6 miliona koliko je vrednovan sastav tima sa "Marakane", što, kad se sabere, daje sumu od 52,1 milion evra, skoro tri miliona manje nego što je koštao Hulk .

Najskuplji igrač "večitih rivala" je 18-godišnji Lazar Marković, adut Partizana, procenjen na pet miliona evra.

Što se tiče Markovićevih saigrača, Nemanja Tomić ima solidnu cenu od tri miliona, Medo vredi 2,25 miliona, Ivanov 1,75 miliona, a onda slede reprezentativni golman Vladimir Stojković i Vladimir Volkov sa cenom od milion i po evra. Marko Šćepović vrednovan je 1,25 miliona, kao i Goran Lovre, dok su Milan Smiljanić, Zvonimir Vukić i Aleksandar Lazevski procenjeni na milion evra.

Najskuplji fudbaler Crvene zvezde, Darko Lazović, procenjen je na 3,5 miliona evra. Na drugom mestu su, ravnopravno, Brazilac Kadu i Nenad Milijaš, vrednovani po dva miliona evra. Slede Filip Mladenović, Srđan Mijailović i Luka Milivojević, koji "teže" milion i po evra, a milion evra ili više zavređuju još golman Bajković, Nikola Maksimović (po 1,25 miliona) i kapiten Nikola Mikić (milion).

Procena "Trasfermarketa" mogla bi da bude korigovana u praksi, pošto je Lazović na meti moskovskog Dinama, izuzetno zainteresovanog za mladog srpskog asa, ali pitanje je kakva bi morala da bude ponuda ruskog kluba, da bi se na "Marakani" odlučili da prodaju svog najboljeg igrača. Crvena zvezda ovog leta već je odbila ponude Salcburga i Udinezea - Salcburg je nudio 3,5 miliona evra, Udineze pola miliona manje, pa će Rusi morati da se dobro "isprse" ako misle da ubede čelnike "crveno-belih" da  promene stav.

Razlog više za želju Moskovljana da dovedu Lazovića, svakako je katastrofalan start u ruskom šampionatu, gde su posle sedam kola poslednji na tabeli sa samo tri boda.

Srpski klubovi često su poslednjih godina prodavali fudbalere jeftino, da bi ti isti igrači potom bili preprodavani i za desetostruko veće sume, pa u Zvezdi verovatno ne žele da naprave istu grešku.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA