KUP SRBIJE: Zvezda sa Čaira kreće u odbranu pehara, Partizan napada iz Humske

Sve utakmice su danas na programu: Kovačevac dočekuje Hajduk od 14 časova, meč u Humskoj počinje u 18, a svi ostali igraju od 16 časova

  • 0

Završnica fudbalskog Kupa počinje danas kad će širom Srbije bti odigrano 16 utakmica najmasovnijeg klupskog takmičenja. Trofej brani Crvena zvezda koja juri 24. pehar, a pokušaće da 24. put uzastopno stigne bar do polufinala.

"Crveno-beli" u odbranu pehara kreću iz Niša gde će, na renoviranom Čairu, ipak imati podršku s tribina, pošto je ukinuta kazna FSS o zabrani vođenja navijača na gostovanja.

Partizan na svom stadionu dočekuje ekipu novosadskog Proletera. Iako su "crno-beli" apsolutni favorit, trener Vladimir Vermezović ističe da nema opuštanja i da svaki protivnik mora maksimalno da se poštuje.  Utakmica je interesantna i zbog činjenice da Novosađane s klupe predvodi bivši fudbaler Crvene zvezde Nenad Lalatović.

Vojvodina dočekuje Donji Srem u jedinom duelu superligaša i to je derbi prve runde. Trener Novosađana Nebojša Vignjević najavio je promene u sastavu posle dva razočaravajuća remija u prvenstvu. U nedavnom okršaju ove dve ekipe u Superligi slavila je "stara novosadska dama", minimlanim rezultatom na Karađorđu gde je Donji Srem bio nominalni domaćin.

Vojvodina je prošle godine zaustavljena u polufinalu, a bolji je bio Borac koji danas dočekuje Kolubaru. U Novom Sadu igra se još jedna utakmica u kojoj istoimena ekipa dočekuje kragujevački Radnički.

Do završnice Kupa stiglo je nekoliko nižerazrednih ekipa - Kovačevac, Dunav iz Starih Banovaca, ali i povratnik u Prvu ligu Srbije Timok, koji je pre sedam godina priredio senzaciju eliminacijom Partizana. Zaječarci će na svom stadionu dočekati Rad.

- Mi smo počastvovani što smo uopšte došli do ovog stepena takmičenja. Nije nam baš drago što ćemo igrati protiv Rada, koji u ovom trenutku igra najlepši i najbolji fudbal u Srbiji, ali šta je tu je - rekao je trener Timoka Momčilo Raičević.

Sve utakmice na programu su u sredu, odnosno danas. Kovačevac dočekuje Hajduk od 14 sati, meč u Humskoj počinje u 18, a svi ostali u 16 sati.

Šesnaestina finala Kupa Srbije, sreda, 26. septembar:

14.00

Kovačevac – Hajduk Kula

16.00

OFK Beograd – Sloga Kraljevo

Sloboda – Inđija

Borac – Kolubara

Mladenovac – Spartak Zlatibor voda

Novi Sad – Radnički 1923

Teleoptik – Javor

Mladost Lučani – Novi Pazar

Radnički Niš – Crvena zvezda

Vojvodina – Donji Srem

Timok – Rad

Bežanija – Jagodina

Dunav – Metalac

Čukarički – BSK Borča

Smederevo – Napredak

18.00

Partizan – Proleter

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA