NBA: Parker utišao Grmljavinu, odložen meč Netsa i Niksa (VIDEO)

Plejmejker San Antonija pogotkom sa distance u poslednjoj sekundi doneo pobedu svom timu protiv Oklahoma Siti Tandera - 86:84

  • 0

U jedinom meču NBA lige odigranom u noći između četvrtka i petka San Antonio Sparsi savladali su na svom terenu Oklahoma Siti Tander sa 86:84, košem Tonija Parkera u poslednjoj sekundi.

Parker je prvo trojkom 28 sekundi pre kraja izjednačio na 84:84, Oklahoma nije iskoristila napad, pa je usledio tajm-aut 5,9 sekundi pre kraja. Deni Grin je dobio loptu i uposlio Parkera na levoj strani, Serž Ibaka kasnio je u odbrani, i Parker je sa distance uz sirenu doneo vrednu pobedu svojoj ekipi.

U redovima Sparsa, koji su opet bili bez Manu Đinobilija kog muči povreda leđa, najefikasniji bio je Tim Dankan sa 20 poena, uz osam skokova i tri "rampe", dok je Parker postigao 14 poena uz 11 asistencija. Sparsi su igrali, pre svega, nesebično, o čemu svedoči 27 asistencija, uz tradicionalno čvrstu odbranu.

Kod Oklahome najbolji učinak, očekivano, imali su Kevin Durant (23 poena, 14 skokova) i Rasel Vestbruk 18 poena, osam skokova, pet asistencija, ali i šest izgubljenih lopti. Ovo je bio prvi meč Tandera otkako su Džejmsa Hardena poslali u Hjuston, a Kevin Martin, koji je stigao umesto najboljeg šestog igrača lige u prošloj sezoni, postigao je 15 poena uz pet asistencija.

Meč između Bruklin Netsa i Njujork Niksa otkazan je na zahtev gradonačelnika Majkla Blumberga zbog toga što se Njujork još oporavlja od posledica razornog uragana "Sendi". Još se ne zna kad će odložena utakmica biti odigrana, a Netsi će prvi nastup u novoj dvorani, vrednoj milijardu dolara, imati u subotu protiv Toronta.

(Telegraf.rs/Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA