SKOT: Volim da se igram košarke

Novajlija u timu Crvene zvezde svestan je da je ovakva pobeda protiv Orleana vredna, pogotovo kada se protivnik dobija sa 20 razlike. Rakočević i Nelson veruju da će ekipa napredovati kako vreme bude odmicalo

  • 0

Crvena zvezda je konačno bila u "ritmu"... Baš kao i navijači, kojih je u "Pioniru" bilo kao i protiv Meša, Zadra, Reala, Bajerna... Nadamo se da će ih i ubuduće biti jer je evidentno da su ovoj generaciji igrača potrebni. Prvi meč grupe H je završen ubedljivom pobedom nad Orleanom (93:73), ali je triling košarkaša Skot-Rakočević-Nelson svestan da ovo još nije "prava Zvezda". Naravno, pobeda je vredna, a pogotovo kada protivnika dobijete sa 20 razlike i osećaj je dobar...

- Sjajno. Igrali smo zajedno. Kao tim. Delili smo lopte i to je super – rekao je Majkl Skot, strelac 22 poena (7sk) na „prvoj“ pravoj utakmici za Crvenu zvezdu.

Skot je bio u „ritmu“ sve vreme dok je bio na parketu, a publiku je, osim sa dva zakucavanja, obradovao i jednim plesom...

- Pokušao sam da donesem novu energiju saigračima... Ja sam igrač koji voli da se zabavlja. Uostalom, zbog toga sam se i odlučio za ovaj posao.

U pobedi od 20 poena u redovima "crveno-belih" nije sve funkcionisalo na nivou kakav očekuju u stručnom štabu.

- I dalje je početak sezone i moraće da prođe još malo vremena pre nego sve stvari dovedemo u red. Međutim, nikada, ali ni za 1.000 godina niko neće odigrati perfektnu utakmicu. Opet, pokušaćemo da loše stvari svedemo na minimum. Ako to uradimo možemo da se nadamo dobrim rezultatima – završio je Skot.

Igor Rakočević, kapiten Zvezde, ubacio je u duelu sa Orleanom 19 poena, ali je realan i kaže da „posla još ima“...

- Mislim da i dalje ima mnogo prostora za napredak. Pogotovo u odbrani. Recimo, iako se nazire igra, ne koristimo dobro priliku da prekinemo napad protivnika kada nismo u bonusu. Ovo je jedna od stavki na kojoj moramo da radimo – rekao je Rakočević.

Orlean je pred 7.500 gledalaca kući ispraćen sa 20 poena razlike, a susret je „otvoren“ do 27. minuta, kada se Zvezda posle 17:5 odvojila na 71:61.

- Igramo sve bolje i sada je vreme da pobedimo nešto i u gostima, da napravimo neku seriju. Mislim da smo sada za nijansu bili kvalitetniji, ali po kvalitetu, od Orleana, ali i tri poslednje ekipe sa kojima smo igrali. Jasno je da je ovo reper i da po ovom principu moramo da nastavimo da treniramo i igramo kao tim. Ako to izvedemo biće sve O.K. – završio je Rakočević.

Jedan od najboljih defanzivaca u redovima tima Vlade Vukoičića je Demarkus Nelson. U meču protiv Francuza pokazao je energiju koju je pokazivao i do sada, a deluje da su, konačno, počeli da ga prate i ostali. Naravno, sve je mnogo lakše kada se utakmica „otvori“ na najbolji način i kada su navijači „dodatni“ adrenalin. Opet, i Nelson kaže da ovo još nije „prava Zvezda, od koje se mnogo očekuje“...

- Napredujemo, to je ono što je realno. Trudimo se i to je takođe tačno. Protiv Francuza smo odigrali dobro, ali još moramo da

popravimo. Najvažnija stvar u košarci je odbrana. Danas svako može da da koš, ali ukoliko želiš da budeš najbolji moraš da budeš dobar u odbrani. Odatle sve kreće. Opet, prikazanim protiv Orleana možemo da budemo zadovoljni i dobro je što smo kampanju u Evrokupu počeli na ovakav način – zaključio je Nelson.

(D. Ješić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA