KOLO SREĆE SE OKREĆE: Zvezda dobila sve derbije ove sezone u ekipnim sportovima!

U pet najvažnijih sportova u Srbiji, skor je sledeći: Crvena zvezda - Partizan 6:0, plus jedan nerešen rezultat! Telegraf istražuje da li Zvezdine pobede znače i novu raspodelu titula u srpskom sportu

  • 10

DA LI ZAISTA POČINJE NOVI SPORTSKI POREDAK U SRBIJI? Navijači Crvene zvezde imali su više razloga za slavlje od kada su počele nove sezone u nacionalnim takmičenjima. Njihovi ljubimci ostvarivali su pobede u "večitim derbijima" u gotovo svim sportovima, uključujući tu i one u kojima poslednjih nekoliko godina dominira Partizan.

Ukratko, u pet najvažnijih sportova u Srbiji, skor je sledeći: Crvena zvezda - Partizan 6:0, plus jedan nerešen rezultat!

FUDBALSKA CRVENO-BELA SERIJA

Svakako, 143. fudbalski derbi odigran na "Marakani" u novembru jedna je od najslađih pobeda - iz preokreta. Partizan, petostruki uzastopni šampion Srbije, imao je 1:0 i 2:1, ali su fudbaleri Zvezde u drugom delu igre pokazali novo lice, zbog čega je slavila 3:2.

Zvezda je tako nastavila i zaokružila perfektan niz u 2012. godini - četiri meča - četiri pobede, uz gol-razliku 8:2!

KOŠARKAŠKO SVANUĆE

Godinama je košarkaški derbi nazivan "večiti trening", ali su se u 8. kolu ABA lige, pred oko 5.000 mahom Partizanovih gledalaca u hali "Pionir", "delije" radovale zbog ubedljive pobede 92:78. Ekipa Vlade Vukoičića je za 13 minuta postigla 40 poena i odigrala najbolju utakmicu u sezoni, iskoristivši istrošenost podmlađene ekipe srpskog šampiona posle jedva 48 sati od poraza od Bamberga u Evroligi.

VATERPOLO RAPSODIJA POSLE 19 GODINA

Letošnja pojačanja su se isplatila košarkaškom, a još više vaterpolo klubu. I tu je domancija Partizana na veoma klimavim nogama, što je pokazao najpre derbi u novembru, kada su vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili  istorijsku pobedu nad Partizanom na "Tašmajadanu" i posle velike borbe trijumfovali 8:5. Poslednji put Zvezdini vaterpolisti pobedili su večitog rivala daleke 1993. rezultatom 13:10 u finalu plej-ofa, kada je Zvezda poslednji put bila šampion, tada Jugoslavije.

Nedavno finale Kupa Srbije donelo je nov obračun u bazenu. Mnogi su tipovali na to da će kragujevački Radnički slaviti nad podmlađenim Partizanom u polufinalu, ali su "crno-beli" uspeli da zakažu novi spektakl sa ekipom Dejana Savića, ovog puta na Banjici. Priredili su "večiti" još neizvesniju i zanimljiviju utakmicu, u kojoj je pobednik odlučen posle produžetaka, posle kojih je Zvezda postala tek treći osvajač nacionalnog kupa.

RUKOMETNA (KAO) POBEDA

I remi je bio veliki kao pobeda u rukometnom derbiju. Trostruki uzastopni šampion Superlige Srbije Partizan odigrao je nerešeno u prvom ovosezonskom "večitom derbiju", u okviru četvrtog kola 26:26 (15:13). "Crno-belima" je to prvi od dva remija u sezoni, na tabeli je trenutno prvi sa 24 boda, dok je dubiozna situacija u crveno-belom klubu sve gora posle nekoliko oduzimanja bodova zbog neisplaćenih dugovanja bivšim igračima.

ODBOJKAŠI - SVE PO STAROM

U odbojci je Zvezda samo potvrdila svoju nadmoć nad večitim rivalom. Aktuelni prvak Srbije je u dva meča u Viner štediše Superligi slavio identičnim rezulatom 3:1, prepuštajući večitom protivniku treći set.

Ako ovi derbiji budu značili i titule, nema šta - sportska 2012/13. biće crvenim slovom upisana u kalendar Sportskog društva Crvena zvezda!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciganka

    15. januar 2013 | 22:25

    Ima da vas j***** narednih 10 godina!ZVEZDINO VREMA TEK DOLAZI!!!

  • del.vz

    15. januar 2013 | 23:07

    Ajd prvo nauči srpski, pa tada komentariši. A što se titula tiče zaboravi više na pomoć-kradju političara i sudija!

  • Sasa

    15. januar 2013 | 22:02

    Opet ce sve titule biti crno bele. Kraj ce pokazati. U Leskovac kazu: "NE SE ZNAJE, ZARE IGRA"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA