OPREZ: Poljaci nas redovno "biju" na svetskim šampionatima

Srpski rukometaši na prethodna dva svetska šampionata poraženi od velikog rivala, ali nadu budi trijumf na EP prošle godine u Beogradu

  • 0

"Orlovi"spremaju revanš Poljacima! Srpski rukometaši imaju veliki motiv pred meč sa Poljskom (četvrtak 20.15 RTS 2) na Svetskom prvenstvu u Španiji, jer su od poslednja tri susreta čak dva izgubili.

Naši momci žele da im se revanširaju najviše za dva neugodna poraza na prethodinim svetskim šampionatima. Na Mundijalu u Hrvatskoj 2009. smo demolirani sa 35:23, dok smo 2011. u Švedskoj malo bolje prošli, pa smo izgubili sa 27:26.

TREBA DOBITI NA NEUTRALNOM TERENU

Doduše, prošle godine na EP u Beogradu smo pobedili Poljake sa 22:18, ali igrali smo na domaćem terenu pred 6.000 naših navijača, što se ne može uzeti kao relevantna činjenica.

Zato treba biti oprezan. Duel sa Poljskom je prvi od dva meča koji će rešiti pitanje pobednika grupe, a samim tim i doneti lakšeg rivala u osmini finala. Poljaci su izgubili meč od Slovenije sa 25:24 i protiv "orlova" nemaju šta da izgube.

- Imamo dve utakmice koje će odrediti plasman i lakšeg protivnika u osmini finala. Imamo šanse da iz obe izađemo kao pobednici, ali nije nerealno da se desi i drugačije - kaže selektor Srbije Veselin Vuković.

- Naša želja je da kao prvi odemo u osminu finala i čekamo rasplet u Madridu. Tamo se ne zna ni ko će u osminu finala, s obzirom na to da su Alžir i Egipat igrali nerešeno. Idemo korak po korak.

ČVRSTA ODBRANA LOMI POLJAKE

Srpski selektor je zatim istakao da nema neke posebne pripreme za ovaj meč u odnosu na neki drugi.

- Imamo dosta materijala za pripremu, pre svega, zato što su ih Slovenci dobili sa 6:0 odbranom. Rešavali su Poljaci dosta dobro 3-2-1 u prvom poluvremenu, ali su posle imali dosta problema, kada su Slovenci promenili odbranu. Poljska je malo rotirala, ušli su umorno u završnicu i izgubili.

- Naša šansa je upravo u tome. Veća rotacija i najčvršća moguća odbrana. Na tome gajimo naše ambicije u ovom meču - rekao je okupljenim srpskim novinarima u foajeu hotela "Palafoks" selektor našeg državnog tima, a zatim prokomentarisao i igru poljske selekcije:

- Teško je reći šta je promenjeno. Doveli su i oni dosta novih igrača koji su imali minornu minutažu. U koncepciji igre, nisu promenili mnogo u odnosu na vreme kada ih je vodio Venta. Ne brinem mnogo za njih, svako svoje brige ima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA