NE PIŠE NAM SE DOBRO: Rukometašima predviđaju debakl na SP

Poznati rukometni sajt Hendbal-planet prognozirao osvajače medalja na predstojećem šampionatu u Španiji a selekcija Srbije, koja je vicešampion Evrope, boriće se za plasman od 9. do 16. mesta

  • 0

Srpskim rukometašima ne piše s dobro na predstojećem Svetskom prvenstvu koje počinje 11. januara u Španiji. Sudeći prema prognozama elitnog rukometnog sajta "Handball-planet", naši "orlovi" će zauzeti od 9. do 16 mesta na ovom šampionatu i to sa selekcijama Belorusije, Slovenije, Egipta, Makedonije i Crne Gore.

Istina, naša selekcija je aktuelni vicešampion Evrope, ali na ovo takmičenje ide bez nekoliko igrača iz te postave koja je osvojila srebrnu medalju na EP u Beogradu. Međutim, ovo može da bude i olakašavajuća okolnost po naše rukometaše jer mogu bez pritiska da igraju, ali nedavni poraz od Egipta (34:19) u pripremnom meču ne uliva baš poverenje.

Selekcija Srbije se nalazi u grupi C sa ekipama Slovenije, Poljske, Južne Koreje, Belorusije i Saudijske Arabije, a prvi cilj je prolaz u osminu finala, odnosno među 16 najboljih.

Sajt "Handball-planet" dalje tvrdi da će zlatnu medalju osvojiti domaćin Španija, da će Francuska biti druga a Danska treća, dok će Poljska, koja jeu grupi sa Srbijom, u prvom delu takmčenja zauzeti četvrto mesto.

Za plasman od 5. do 8. mesta boriće se Mađarska, Rusija, Hrvatska i Island.

Prognoza sajta handball-planet.com

1. Španija (zlato)
2. Francuska (srebro)
3. Danska (bronza)
4. Poljska

Od 5. do 8. mesta
Mađarska, Rusija, Hrvatska, Island

Od 9. do 16. mesta
Srbija, Tunis, Nemačka, Belorusija, Slovenija, Makedonija, Egipat i Crna Gora

(Telegraf / handball-planet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA