KK RADNIČKI: Da li Tomašević zna pravila ili skida sa Vikipedije?

- Kada igrač navrši 17 godina, a nastupao je na zvaničnim FIBA takmičenjima, odlukom generalnog sekretara FIBA može da nastupi za reprezentaciju druge zemlje. Znači, kada Patrik Bauman dozvoli, a ne kako odluči potpredsednik KSS - navode Kragujevčani u saopštenju

  • 2

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca i dalje čeka odgovore iz Košarkaškog saveza Srbije, zbog čega njihovi igrači Ratko Varda, Aleksandar Ćapin, Stiven Marković i Miloš Borisov ne mogu da igraju kao domaći igrači iako imaju srpske pasoše.

Radnički ima veliki problem pred Kup Radivoja Koraća, jer ima osmoricu stranaca prema previlima KSS, a mogu da nastupaju samo četvorica. Zato je klub iz Kragujevca izdao saopštenje u kojem je ponovo izneo neke propise FIBA u vezi stranaca. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Član 3-23 FIBA propisa: "Kada igrač navrši 17 godina, a nastupao je na zvaničnim FIBA takmičenjima, odlukom generalnog sekretara FIBA može da nastupi za reprezentaciju druge zemlje". Dakle, odlukom Patrika Baumana, a ne Dejana Tomaševića ili Nebojše Mihajlovića

Košarkaški klub Radnički moli Košarkaški savez Srbije, Dejana Tomaševića i Nebojšu Mihajlovića da našem klubu, ali i celoj košarkaškoj javnosti, odgovore:

1. Da li je KSS pribavio relevantna dokumenta koja dokazuju da li igrači KK Radnički: Aleksandar Ćapin, Stiven Marković, Miloš Borisov i Ratko Varda "imaju pravo da nastupaju za reprezentaciju Srbije" ili je problem rešavao informacijama sa Gugla i Vikipedije?

2. Da li je KSS pribavio relevantna dokumenta za oko 5.000 aktivnih igrača koji nastupaju u takmičenjima KSS i da li može da dokaže da su svi oni licencirani u skladu sa članom 63?

3. Da li KSS može da pokaže javnosti relevantan dokument za bilo kog igrača, npr. Velibora Buhu (KK Meridijana iz Novog Sada), Nenada Đorića (KK Kolubara iz Lazarevca), Ivana Jovkovića (KK Korićani iz Kragujevca) ili će i njih da traži na Guglu ili Vikipediji?

4. Da li su sigurni da su sva takmičenja pod okriljem KSS regularna i da se u njima nije potkrao neki "stranac" koji "nema pravo nastupa za reprezentaciju Srbije" (poznato je da stranci smeju da nastupaju samo u najvišem rangu takmičenja - KLS) - navodi se u saopštenju Radničkog.

(Telegraf.rs / Foto: Telegraf)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex Ilic

    2. februar 2013 | 20:35

    “Član 3-23 FIBA propisa: “Kada igrač navrši 17 godina, a nastupao je na zvaničnim FIBA takmičenjima, odlukom generalnog sekretara FIBA može da nastupi za reprezentaciju druge zemlje”. Dakle, odlukom Patrika Baumana, a ne Dejana Tomaševića ili Nebojše Mihajlovića Ako se setimo Aleksa Marica... on nije mogao da igra za Srbiju, jer je vec oblacio dres Australije, pretpostavljam da je tako sa svim ovim igracima. Jedino se moze dozvoliti ako bi igranje odredjenog igraca uticalo na popularizaciju Kosarke u toj zemlji, ne verujem da bi ni jedan od ovih dobio dozvolu za reprezentaciju Srbije pa neka im je Dacic licno dao pasos, jer ne bi pomogli popularizaciju kosarke u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA