OSLABLJENI U ISTANBUL: Zvezda bez četvorice košarkaša!

Trener Vlada Vukoičić odlučio da odmori najiskusnije Rakoćevića i Katića igrače u ionako nevažnom meču, dok zbog zdravstvenih problema neće putovati Skot i Smiljanić

  • 1

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić odlučio je da odmori iskusne veterne Igora Rakočevića (34) i Raška Katića (32) i oni neće putovati u Istanbul na meč Evrokupa protiv Galatasaraja, međutim to nije sve, zbog zdravstvenih problema izostaće i Majkl Skot i Ivan Smiljanić.

Crveno-beli su ionako izgubili šanse za prolaz dalje pa je odluka trenera da odmori Rakočevića i Katića sasvim logična, oni su sa po 20 poena dali najveći doprinos u nedeljnoj pobedi nad Partizanom 84:76 u ABA ligi, a već su u "ozbiljnim" godinama pa nije mudro preopteretiti ih.

- Neke igrače moramo da odmorimo, a neke povređene da zalečimo. Iz tog razloga u Istanbul neće putovati Raško Katić i Igor Rakočević. Takođe, Majkl Skot se u duelu sa Partizanom ukočio, Ivan Smiljanić je dobio visoku temperaturu pa će i oni biti primorani da ostanu u Beogradu. Iz tog razloga u ekipu se vraćaju Luka Mitrović i Milan Milovanović, a u Tursku idemo sa jedanaestoricom igrača - izjavio je Vukoičić za klupski sajt.

- Ova utakmica nema takmičarski značaj ni za nas ni za Galatasaraj. U Istanbul ne putujemo sa unapred podignutom belom zastavom, ali moram da konstatujem da smo u veoma teškoj situaciji - ocenio je trener crveno-belih.

Meč između Galatasaraja i Crvene zvezde igra se u utorak od 20 časova po našem vremenu. Kao Zvezda, ni turski tim nema šansu za plasman u narednu fazu, pošto su mesta u četvrtfinalu iz grupe L već obezbedili Uniks i Ulm.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko Petrovic

    19. februar 2013 | 12:41

    Zasto vama novinarima i nasem treneru Vukojicicu neko ne pokaze pravila evrokupa, dok turci pricaju da im treba sto veca kos razlika da prodju dalj, mi ne znamo ni pravila, LJUDI U EVROKUPU SE GLEDA KOS RAZLIKA NA PRVOM MESTU!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA