Drama na dnu! Sada je BSK najbliži drugoj ligi!

Pobedama kod kuće Radnički iz Kragujevca i Novi Pazar pretekli Borčane na tabeli. Superligaški fudbal će se i naredne sezone igrati u Nišu i Pećincima koji su kolo pre kraja obezbedili opstanak u eliti

  • 2

Neizvesnost i dalje ''drma'' Jelen Superligu! Posle ''overavanja'' titule Partizana u Smederevu, koja je bila skoro izvesna posle ''večitog derbija'', i odavnog ispadanja Smedereva čini se, borba za titulu odavno nije bila zanimljivija.

Pre početka pretposlednjeg kola Radnički iz Kragujevca i Novi Pazar bili su u najlošijem položaju u odnosu na ostale direktne konkurente, ali ih je ovo 29. kolo ''vinulo'' ka opstanku u ligi.

Pobedom kod kuće protiv Vojvodine rezultatom 2:0 Kragujevčani su pretekli BSK na tabeli i, pred poslednje kolo, mogu lakše da dišu. Radnički je poveo preko  Darka Spalevića u 37. minutu posle odličnog centaršuta Pavlovića. Zanimljivo, Spalević je tokokm zimskog prelaznog roka bio prvi pik upravo Vojvodine kojoj ovaj meč nije igrao nikakvu rezultatsku ulogu.

Konačan rezultat postavio je Petrović u 90. minutu za veliku radost navijača na ''Čika Dači''. Treba istaći i to da su Kragujevčani drugo poluvreme igrali bez trenera Dragoljuba Bekvalca kojem je pozlilo tokom prvog poluvremena.

Novi Pazar, koji je prethodnih nekoliko dana pretio i istupanjem iz lige zbog ''nepravilnosti'', izgleda da, ipak, ne želi u niži rang. Kraj ''Jošance'' je gostovao Rad koji je, blago rečeno, doživeo katastrofu i izgubio sa 4:0. Junak meča bio je dvostruki strelac Miljan Mutavdžić koji je pokađao najpre iz penala u 41. minutu, a potom i u 81. minutu. Strelci za Pazarce, čiji su navijači prekinuli štrajk koji je trajao skoro tri meseca, bili su još Popović u 61. i Vidaković u nadoknadi vremena.

Na ''Vizelj parku'' muk! BSK koj je do nedavno jednom nogom obezbedio opstanak došao je u situaciju da više ne zavisi samo od svojih igara. Porazom od Jagodine rezultatom 2:1 tim iz Borče je pao na pretposlednje mesto na tabeli sa 29 bodova. Skoro sve vredno pomena viđeno je u prvom poluvremenu.

Jagodina je povela u 17. minutu posle gola Arsenijevića kojem je kumovala i nespretna intervencija domaćeg golmana. Nuhi je golom u 33. minutu poravnao rezultat i probudio nadu domaće ekipe koja je dotučena pred sam kraj poluvremenakada je Lepović, ispostaviće se na kraju, postavio konačan rezultat.

U NIŠU I PEĆINCIMA ĆE SE I DALJE IGRATI SUPERLIGAŠKI FUDBAL

Pretposlednje kolo ''slavilo se u Nišu''! Pobedom protiv ''nezainteresovanog'' Javora rezultatom 2:0 Nišlije su prebrinule sve brige oko opstanka. Već u prvom napadu domaći tim je došao do željenog gola. Nekadašnji omladinac Partizana Petar Škuletić, koji je u Nišu na pozajmici iz Vojvodine, najbolje se snašao posle kornera i matirao Lazića.

Nastavio je Radnički i posle vođstva sa atacima ka golu Javora što je rezultiralo drugim golom u 58. minutu (Jovanović) čime je prebrinuta briga oko opstanka.

Opstanak je obezbedio i debitant u Jelen Super ligi - Donji Srem, koji je u vojvođanskom derbiju bio bolji od Hajduka sa 1:0. Strelac ''istorijskog'' pogotka za Pećinčane, koji su neposredno pre ovog kola ostali bez prvog trenera, bio je Josimov u 58. minutu iz slobodnog udarca.

U meču bez ikakvog rezultatskog značaja OFK Beograd je slavio u Subotici sa 2:0 golovima Ivanovića i Pavlovskog dok je Crvena zvezda neočekivano poražena na svom terenu od Slobode sa 2:1.

Rezultati 29. kola:

BSK - Jagodina 1:2

(Nuhi 33 - Arsenijević 18, Lepović 43)

Crvena zvezda - Sloboda 1:2

(Mudrinski 85 - Ranđelović 35, 73)

Donji Srem - Hajduk 1:0

(Josimov 58)

Novi Pazar - Rad 4:0

(Mutavdžić 38. penal, 81, Popović 61, Vidaković 90)

Radnički Kragujevac - Vojvodina 2:0

(Spalević 38, Petrović 90)

Radnički Niš - Javor 2:0

(Škuletić 3, Jovanović 59)

Smederevo - Partizan 0:2

(Šćepović 18, Kojić 68)

Spartak - OFK Beograd 0:2

(Ivanović 30, Pavlovski 43)

Tabela: Partizan 70 bodova, Crvena zvezda 62, Vojvodina 58, Jagodina 47, OFK Beograd 44, Sloboda 42, Rad 41, Spartak 36, Hajduk 35, Donji Srem 34, Radnički Niš 34, Javor 33, Novi Pazar 30, Radnički Kragujevac 30, BSK 29, Smederevo 15.

Poslednje kolo, 26. maj: Hajduk - Novi Pazar, Rad - Radnički Niš, Partizan - Spartak, OFK Beograd - BSK, Javor - Radnički Kragujevac, Vojvodina - Crvena zvezda, Sloboda - Smederevo i Jagodina - Donji Srem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samko

    22. maj 2013 | 22:09

    Nismo sabani glupane jedan vidi kakva nam je liga pa to i corav vidi da je sve ovo samo cirkus od fudbala....zalosno

  • lipa

    22. maj 2013 | 21:00

    pazarci sada je sve fino niko ne namesta... sabani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA