''Simultanka'' Zvezde za željno očekivano drugo mesto!

''Crveno-beli'' očekivano savladali Metalac u ''Pioniru'' i pretekli Mega Vizuru i borbi za bolji plasman pred doigravanje

  • 0

Sigurnom pobedom protiv Metalca iz Valjeva rezultatom 88:75 (17:20, 26:12, 27:19, 18:24) košarkaši Crvene zvezde su na najbolji mogući način iskoristili kiks Mega Vizure i preuzeli drugu poziciju na tabeli Agroživ Superlige.

Najzaslužniji za važnu pobedu ''crveno-belih'' bili su Igor Rakočević sa 19 poena i Boris Savović, koji se probudio u drugom delu, sa 12 ubačenih koševa. Nelson i Simonović postigli su po 11, a Katić deset poena uz devet skokova. Goste su predvodili Dašić sa 20 i Vraneš sa 15 poena.

Zvezda, koja je u ovom meču igrala bez povređenog Skota, očekivano je otvorila meč i povela sa 8:4 i onda stala. Metalac je, predvođen Vranešom i Tomaševićem, vrlo brzo napravio seriju i poveo sa šest razlike (19:13), ali je Zvezda, zahvaljujući kapitenu Rakočeviću, smanjila na 20:17 na kraju prvog perioda.

Uspevao je Metalac da održi prednost sve do sredine druge četvrtine, kada je domaći tim napravio dvocifrenu seriju i preokrenuo rezultat za plus 11 na poluvremenu − 43:32. Prednjačili su u tom trenutku Rakočević (13) i Nelson (sedam), koji su bili najraspoloženiji za igru.

''Crveno-beli'' su i u nastavku krenuli silovito. Vrlo brzo su stekli 20 poena prednosti, zahvaljujući preciznim šutevima Savovića, Radivojevića i Simonovića za tri poena. Uspeli su gosti vezanim poenima Dašića, koji je sredinom treće deonice zajedno sa Savovićem zaradio tehničku grešku, da smanje na 70:51 na kraju trećeg perioda.

Odlično je Metalac uspeo da iskoristi nonšalantnost igrača Zvezde i sredinom poslednjeg perioda da dođe do minus 12 (75:63), ali to je bio poslednji trzaj gostiju koji su na kraju poraženi sa 88:75.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA