Da li Zvezda može kao Partizan 1996. godine? (VIDEO)

Iako su gubili sa 2:0 u finalnoj seriji protiv BFC-a, "crno-beli" su uspeli da preokrenu rezultat u seriji i osvoje šampionski pehar

  • 5

Produžetak nade za jedne ili kraj i titula za druge? Pitanje na koje ćemo svakako dobiti odgovor posle trećeg meča finalne serije KLS između Partizana i Crvene zvezde.

Košarkaši Parizana imaju odličnu priliku da posle samo tri meča u finalnoj seriji osvoje 12. uzastopnu titulu. To bi svakako bio veliki uspeh za ovu mladu ekipu kojoj je slabo ko davao šanse protiv Zvezde koja je možda i prvi put posle duže vremena bila favorit u finalu.

Iako su do pre početka finala imali negativan skor protiv ''večitog rivala'' (dve pobede i četiri poraza), "crno-beli" su vrlo brzo došli u poziciju da pred svojim navijačima osvoje pehar. Posle ubedljive pobede u prvom meču, kada su deklasirali Zvezdu sa 28 razlike, Partizan je i u drugom meču uspeo da napravi ''neočekivani'' brejk i dobije "crveno-bele" pred njihovim navijačima.

S druge strane, Zvezda se nalazi u laganom padu forme, što govori i činjenica da je teškom mukom eliminisala Mega Vizuru u polufinalu. Međutim, već je uspela da trijumfuje dva puta kao gost protiv Partizana, što "crveno-belima" daje dodatni motiv pred treći meč.

Ali ono što brine sve zvezdaše jeste i tradicija koja, svakako, nije na strani "crveno-belih". Naime, poslednji put kada je jedna ekipa uspela da preokrene 2:0 u finalu bilo je 1996. godine, kada je Partizan nadoknadio veliki minus protiv BFC-a i osvojio titulu.

Uspela je Zvezda pod vođstvom Svetislava Pešića da stigne na 2:2 protiv Partizana, ali u majstorici jednostavno nisu imali šanse (pogledajte video ovde), kao i "crno-beli" 2001. godine, kada su poraženi u Podgorici od Budućnosti.

Da li Zvezda ima snage za brejk ili će Partizan rutinski osvojiti titulu, saznaćemo posle trećeg meča koji je na programu u ponedeljak od 19 sati.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    10. jun 2013 | 14:24

    Partizan rutinski..zna se ;)

  • Zigmund

    10. jun 2013 | 15:16

    Malo morgen!

  • GROBARI Karaburma

    10. jun 2013 | 16:16

    Uzalud trud dzaba vam sve i vlast vas gura al opet ne ide dosao je kraj moj cigane nista od titule ni ove godine vucic i covic i fmp arapi rusi pomoc drzave umire nada gotov je san SAMPION je opet PARTIZAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA