OPAMETILI SE! Zvezda spremna da menja taktiku!

Loš početak sezone i gužva u napadu očigledno su uticali na trenera Slavišu Stojanovića da, umesto dva zadnja vezna, mečeve počnu dva špica

  • 5

Da nešto u Crvenoj zvezdi ne štima, mnogi su se uverili već na samom početku sezone. Dobre igre iz pripremnog perioda vrlo brzo su isparile u dvomeču sa islandskom Vestmanejom (2:0, 0:0) da bi se ono neminovno dogodilo protiv Černomoreca (1:3, 0:0), čime su evropske nade ''crveno -belih'' ugašene.

Ni start Jelen Superlige nije bio dobar. Tačnije, bio je očajan. Poraz u Ivanjici od Javora upalio je alarm na ''Marakani'' i svima u klubu je bilo jasno da nešto treba da se menja. Odluka je pala na promenu taktike, iako su mnogi navijači bili za smenu trenera. Da će Zvezda u nastavku prvenstva zaigrati sa dva napadača, govore i najnovija pojačanja - Ifeanija Onjila i Dragana Mrđe - kao i ostanak Albiole Daude.

Dosadašnju formaciju Slaviše Stojanović 4-2-3-1 trebalo bi da zameni mnogo efikasnija sa dvojicom u vrhu, mada je nejasno kakva situacija će biti u veznom redu. Da li će biti mesta i za Kovačevića i za Milijaša i za Ninkovića istovremeno? Kakva će biti uloga bekova, to jest Vešovića i Mladenovića jer će Zvezdi trebati igra preko krila?

Odgovore na sva ova pitanja daće slovenački stručnjak koji je očigledno primoran da nešto menja u igri kako u ekspresnom roku ne bi ostao bez posla. Međutim, za totalnu ofanzivu potrebna je i čvrsta odbrana, što nije bio slučaj u uvodnim mečevima. Ipak, stvari su sada malo drugačije po Zvezdinu defanzivu, s obzirom na to da je Peruanac Arauho dobio sertifikat i moći će da konkuriše za meč protiv Jagodine u subotu.

Ali uz sva pojačanja u defanzivi (Martinović, Arauho, Omega), kao i starosedeoce (Krneta, Lazić), izgleda da je Zvezdi potreban još jedan kvalitetan štoper kako bi se zacementirao bedem ispred Bajkovićevog gola.

Gledajući tradiciju, ''crveno-beli'' su najbolje rezultate beležili sa dva špica napred i dobrim bočnim igračima koji su pakovali prilike. Izuzev sezone koju je započeo Vladimir Petrović Pižon, a završio Ratko Dostanić, Zvezda je većinu vremena igrala sa jednim igračem u navali, što nije donosilo rezultate. Doduše, ni te 2009/10. nije osvojena titula, ali razlog za to treba tražiti u nelogičnom smenjivanju Pižona u momentu kada je bio prvi na tabeli, a ne u taktici.

Da li će i kako Stojanović upakovati nove igrače i da li će pred kraj prelaznog roka posegnuti za pojačanjima potrebnim za novu taktiku, ostaje da se vidi u periodu koji je ispred nas. Prva prilika otvara se već u subotu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groox

    16. avgust 2013 | 11:06

    Sad forsirati Daudu... Videcete da bi se isplatilo mnogo i zapusila bi se usta kriticarima neznalicama koji nemaju pojma koliko vredi taj igrac... Podrska za Daudu...

  • heisenberg

    16. avgust 2013 | 10:44

    konacno

  • ivan,,

    16. avgust 2013 | 11:00

    Boze pa ne igramo u ligi protiv Intera ili Udinezea nego Javor,JaGODINA,,ITD,sta ce nam taktika protiv njih sa dva zadnja..napad bre sa tri spica ako treba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA