KO JE VEĆI MAJSTOR: Dudina Srbija protiv Božine Slovenije za Svetsko prvenstvo!

Posle poraza u četvrtfinalnim utakmicama, selektori Srbije i Slovenije imaju težak zadatak da za manje od 20 sati pripreme igrače za meč koji vodi u Španiju naredne godine

  • 2

Po mnogima nepredviđeno, košarkaši Srbije i Slovenije moraće da traže svoje mesto na Svetskom prvenstvu u Španiji u razigravanju od petog do osmog mesta na Evrobasketu, jedni protiv drugih. Nema vremena da se razmišlja o tome "zašto i kako" je tako bilo u četvrtfinalnim utakmicama, jer obe ekipe nisu imale pošteno 20 sati da se pripreme za ovoliko bitan meč na evropskoj smotri.

Iako demolirani od Španije, košarkaši Srbije su ipak u prednosti, bar zato što su igrali prvi meč u sredu i imali su više vremena za odmor. Selektor Dušan Ivković je posle utakmice rekao da je igračima već u poluvremenu utakmice sa "furijom" poručio da moraju da se spreme za meč koji počinje u 14.30.

Slovenci su istrošeni posle velike borbe sa Francuskom, a toga je svestan i naš trener na klupi Slovenaca Božidar Maljković. Za domaćine Evrobasketa nije bilo planirano da pohod na prvu medalju na velikim takmičenjima bude prekinut u četvrtfinalu.

- Naš je problem što igramo dosta rano utakmicu i znam da niko neće spavati do jutra, jer je i meni teško. Ulog je veliki, plasman na Svetsko prvenstvo, i biće veoma teško. Srbija je favorit, jer će biti odmornija, a ima i veliku prednost na centarskoj liniji, tu gde nas je i Francuska dobila - rekao je Maljković posle poraza njegove ekipe (62:72).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alas

    19. septembar 2013 | 11:21

    Majstori svaka vam cast za sve sto ste dali kosarci! Mislim da je vreme za penziju.

  • Бојке Кум

    19. septembar 2013 | 14:54

    За све момке на паркету, за најбољи спорт на свету, за Србију нашу мајку остваримо ову бајку. До победе нек' се пева српска песма, српски стих, само храбро и без страха јер бољи смо од свих њих!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA