VUJOŠEVIĆ: Dinamitom ću braniti stadion Partizana (VIDEO)

Trener košarkaškog kluba i predsednik JSD Partizan pozvao sve da izađu na ulicu, ako se desi da država oduzme stadion u Humskoj

  • 28

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, koji je ujedno i predsednik JSD Partizan, istakao je na proslavi 68. rođendana sportskog društva da će, ako treba, dinamitom braniti stadion Partizana.

Proslavljeni košarkaški strateg se obratio svim prisutnima na proslavi rođendana i istakao da svi treba da izađu na ulicu ako dođe do toga.

- Ako se klubu oduzme stadion, mi svi da izađemo na ulicu, ostajemo bez doma. Ja lično neću dozvoliti da se Partizanu otme stradion. Dinamitom ću ići da ga branim i pozivam sve navijače da mi se pridruže - naveo je Vujošević, a prenosi Sportnetwork.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu je nedavno odlučio da fudbalski stadion Partizana, u Humskoj ulici, pripada Ministarstvu odbrane Srbije.

 

Prvi čovek ''crno-belog'' sportskog društva osvrnuo se i na izjave Nebojše Čovića da Partizan na ''Marakani'' može da igra pojedine mečeve.

- Pretpostavljam da je njihov stadion verovatno potpuno legalan i njihovi papiri su svi legalni. Ozbiljan je ovo problem i verujem da su oni koji su se se zaleteli da ovu stvar završe, videti da se srlja u rizičnu stvar. Moja obaveza je da pokvarim ovo slavlje jer bi kukavički bilo to prećutati - rekao je Vujošević na proslavi 68. rođendana, i istakao da Partizanov stadion nikada nije bio vojni objekat, a izgrađen je narodnim radnim akcijama:

- Tražeći rešenje, Vojska se obratila gradu, a oni predložili da se stadion preda u vlašništvo korisniku, odnosno SD Partizan. Te odluke su donete 1988, a 1990. je general Veljko Kadijević obavio tu primopredaju i dao ga na korišćenje, odnosno Sportsko društvo je postalo vlasnik stadiona.

Vujošević je istakao da su čitavu ovo zbrku pokrenule priče o mogućoj privatizaciji Partizana, koji, po njegovom mišljenju, može da bude profitabilan kada je dobro vođen.

- Ne vidim neki veliki razlog za privatizaciju, a ako se klubu oduzme stadion, mi svi da izlazimo na ulicu, ostajemo bez doma. Ja lično neću dozvoliti da se Partizanu otme stadion. Dinamitom ću ići da ga branim i pozivam sve navijače da mi se pridruže - kategoričan je Vujošević.

Kompletan video-intervju Duška Vujoševića možete POGLEDATI OVDE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA