Prvenac Krnete za ubedljiv trijumf Zvezde (VIDEO)

Golovima u drugom poluvremenu ''crveno-beli'' dotukli Radnički i slavili rezultatom 3:0. Prvi gol štopera u Zvezdinom dresu

  • 2

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Radničkog iz Kragujevca rezultatom 3:0 i tako se plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije, međutim, bleda igra koju su prikazali ne uliva poverenje navijačima pred večiti derbi sa Partizanom u subotu. 

Strelci za ''crveno-bele'' bili su kapiten Nenad Milijaš iz penala u 9, Nikola Mijailović u 55. i Jovan Krneta u 89. minutu. Klučni momenat meča svakako je detalj sa početka meča kada je nekadašnji igrač Zvezde Miloš Tintor faulirao Filipa Kasalicu, a za sudiju Spasića nije bilo dileme gde da usmeri ruku.

Trener vicešampiona Srbije Slaviša Stojanović odlučio je da na travu ''Marakane'' izvede kombinovan tim u kojem ponovo nije bilo mesta za Zvezdine klince, ali i zlatnog omladinca Predraga Rajkovića dok se u sastavu neočekivano našao Filip Mladenović. Šansu među stativama dobio je Miloš Vesić, koji je u prvom poluvremenu delovao poprilično izgubljeno s obzirom na nekoliko kikseva koje Radnički, na svu sreću domaćeg tima, nije uspeo da kazni.

Prva nesigurnost Zvezdinog golmana viđena je već u 12. minutu, kada je nespretno reagovao (kao Bajković u meču protiv IBV-a), ali je lopta umesto u golu završila iznad prečke. Samo nekoliko minuta kasnije usledila je bakljada navijača Zvezde koji su i u poluvremenu vežbali pesme na grčkom i tako se pripremali za meč sa Panatinaikosom u Evroligi.

Zvezda je tokom čitavog prvog dela imala posed lopte, a najagilniji u domaćem timu bio je Luka Milunović, koji je očigledno željan igre. Međutim, njegovi šutevi u 18. i 21. minutu nisu bili opasnost po golmana Radničkog Šimića.

Lošu partiju iz prvog dela Vesić je upotpunio slabom intervencijom u 37. minutu, ali je, inače, rezervni golman Zvezde bio najzaslužniju što Darko Spalević na samom početku drugog dela nije izjednačio. Tek što se krenulo sa centra Radnički je stvorio šansu po levoj strani, a Vesić je manirom Điđija Bufona izvukao loptu iz gola posle šuta Spalevića sa pet metara.

To kao da je razbudilo domaće fudbalere koji su ubrzo nakon toga duplirali prednost. Igrao se 55. minut, kada je Nikola Mijailović na asistenciju Daude, koji je na poluvremenu zamenio indisponiranog Onjila, zakucao loptu u mrežu Simića. Prethodno je i Kasalica imao veliku priliku, ali je sa pet metara šutirao preko gola.

Da mu je prvo poluvreme bilo samo trenutak neinspiracije Vesić je pokazao u 65. minutu, kada je ponovo ''bio bolji'' od Spalevića, pošto je ''ukrotio'' šut šumadijskog golgetera sa istog mesta kao i na početku drugog dela. Samo što je Spalević ovaj put šutirao nogom nakon što je odlično izbegao ofsajd zamku i odbranu domaćeg tima.

Za razliku od njega, Dauda je u 78. minutu bio za korak ispred odbrane gostujućeg tima koji bi verovatno primio treći gol s obzirom na to da bi Nigerijac izašao sam ispred Šimića, koji se već u narednom napadu igrao sa živcima malobrojnih ''crvenih đavola'' na tribinama ''Marakane'' jer je agilni Milunović izvršio strašan pritisak na golmana koji je ''fudbalsko ime'' u Srbji stekao braneći za Jagodinu pre dve sezone.

Salve zvižduka odjekivale su ''Marakanom'' u 80. minutu, kada je na teren, umesto Mijailovića ušao Filip Mladenović. Navijači ''crveno-belih'' očigledno ne mogu da oproste grehove levog beka koji pošto-poto želi iz kluba koji je furioznom igrom u finišu stigao i do trećeg gola.

Najpre je Milunović imao fenomenalnu šansu iz slobodnog udarca u 88. minutu da bi Dauda nekoliko sekundi kasnije predriblao golmana, ali se potom sapleo i šansa je otišla u nepovrat. Međutim, što su njih dvojica propustila nije Krneta, koji je u 89. minutu sjajno skočio posle kornera i postigao svoj prvenac u crveno-belom dresu za ubedljiv trijumf Zvezde.

Podsetimo, plasman u narednu rundu Kupa Srbije izborio je i Partizan pobedom u Nišu (3:0), a večitima su se pridružili i Vojvodina, OFK Beograd, ali i branilac trofeja Jagodina.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA