SRBI NA AO: Pobede Đokovića, Ivanovićeve i Zimonjića, kraj za Dolonc!

Plasman u treće kolo prvog Gren slema u sezoni obezbedili su Novak Đoković i Ana Ivanović u singlu, a u dublu su uspešno startovali Nenad Zimonjić i Jelena Janković. Vesna Dolonc eliminisana od Serene Vilijams, a Bojana Jovanovski nije prošla dalje sa svojom dubl partnerkom

  • 0

Trećeg dana takmičenja na Australijan openu Srbija je ostala bez jednog predstavnika, dok su drugo dvoje očekivano ostvarili pobede u singl konkurenciji. U dublu je takođe zabeležen skor od dve pobede i jednog poraza.

Vesna Dolonc nije mogla mnogo da uradi protiv trenutno najbolje teniserke na svetu  i glavne favoritkinje za osvajanje prvog Gren slema u sezoni. Serena Vilijams je slavila 6:1, 6:2, ne pruživši priliku Dolonc čak ni priliku da vrati brejk.

- Dobro je što sam igrala protiv prve teniserke sveta, jer sam igrala treći meč u karijeri na centralnom terenu i stekla veliko iskustvo – rekla je srpska teniserka izveštaču Telegrafa posle meča.

Na teren je posle izašao Novak Đoković, koji je za nešto manje od dva sata savladao Argentinca Leonarda Majera 6:0, 6:4, 6:4.

- Kada sam 2009. godine predao meč protiv Rodika sećam se da je taj dan izmereno 63 stepena na terenu, jer podloga dosta privlači svetlost. Ipak uslovi su isti za sve - rekao je Đoković posle pobede koju je ostvario po još jednom vrelom danu. Naredni Novakov protivnik biće Denis Istomin.

U dublu je Nenad Zimonjić zajedno sa Danijelom Nestorom uspešno započeo takmičenje na Australijan openu. Njih dvojica su savladali nemačku kombinaciju Beker/Brand 6:4, 6:3. Jelena Janković je takođe ostvarila pobedu u dublu, pošto je sa Klarom Knap savladala ruski par Pavljučenkova/Zvonareva rezultatom 6:2, 6:4.

Bojana Jovanovski završila je učešće u dublu, pošto su ona i Hrvatica Dona Vekić izgubile od kombinacije Medina Geriges/Švedova 6:0, 6:1.

Poslednja je na teren izašla Ana Ivanović, koja je igrala furiozno protiv Nemice Anike Bek i savladala je rezultatom 6:1, 6:2. Protivnica Ivanovićeve u trećem kolu biće Samanta Stosur.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA