≫ 

Rekorder Srbije u skoku s motkom: Uskoro ćemo imati svog predstavnika na velikim takmičenjima!

Miloš Savić je najbolji motkaš u istoriji Srbije, a veruje da će ga veoma napeto finale dodatno inspirisati da i on sam uskoro skoči normu i da se nađe među najboljima na svetu

  • 2
Skok sa motkom, Sem Kendriks, Doha 2019 Foto: AP/Tanjug

Pravo niotkuda prošle godine stigla nam je vest iz Amerike da je Miloš Savić oborio nekoliko decenija star rekord Srbije u skoku sa motkom. Taj skok je nadmašio ove godine i na dobrom je putu da se nađe među najboljima na svetu i da će već na sledećem Svetskom prvenstvu Srbija imati svog predstavnika.

Ponedeljak veče će nam dati odgovor na pitanje ko je najbolji motkaš na svetu. Da li će Lavileni uspeti da se domogne jedinog zlata koji mu fali u bogatoj karijeri ili je njegovo vreme prošlo i da će Sem Kendriks iz Amerike odbraniti zlato.

Šta o svemu tome misli rekao nam je najbolji motkaš Srbije svih vremena Miloš Savić.

- Ove godine je čak 16 motkaša skočilo preko 5.80 metara, što pokazuje da je ova disciplina jedna od vodećih u atletici. Zbog toga što su svi na samo koji centimetar biće možda jedno od najzanimljivijih takmičenja. Borba za zlato će biti veoma napeta. - ističe Savić.

Miloš Savić skok s motkom Miloš Savić; Foto: ASS

Glavni favoriti su Amerikanac Kednriks i Polajk Pijotr Lisek po rečima državnog rekordera Srbije, ali ne treba otpisivati još dvojicu motkaša.

- Borba će biti gusta. Amerikanac Sam Kendricks brani titulu, a po meni je on glavni favorit. Ove sezone ima najbolji skok na svetu od 6.06 metara, ali ga ''u stopu'' prati i Pijotr Lisek iz Poljske sa 6.02 metara ove sezone. Ne smeju se zaboraviti ni Olimpijski šampion Tijago Braz da Silva iz Brazila i U23 svetski rekorder sa tek 19 godina Armand “Mondo” Duplantis iz Švedske.

I ako je Amerikanac favorit Savić ima želju da jedan drugi motkaš pobedi.

- Ja bih lično želeo da Pijotr Lisek pobedi. On je ove godine uspeo da skoči preko 6 metara dva puta u istoj nedelji, i to iz polu zaleta, što je neverovatan uspeh.

Imao je Miloš Savić pik na jednu mladu nadu da će moći da malo ’’pomrsi račune’’ favoritima.

Skok sa motkom, Sem Kendriks, Doha 2019 Sem Kendriks; Foto: AP/Tanjug

- Žao da je mladog Grka Emanouila Karalisa što se nije plasirao u finale. Imao je dobru sezonu i da je uspeo da uđe u finale sigurno bi se borio sa najboljim, ali skok s motkom je stvarno nepredvidiv.

Državni rekord Srbije Savić je postavio preskočivši 5,30 metara, međutim smatra da dobro napreduje iz godine u godinu i da se i on vrlo brzo naći u društvu najboljih na svetu.

- Ovo mi je inspiracija za sledeću sezonu, jer verujem da će uskoro biti i Srbina na ovakvim takmičenjima. Fali mi oko 30 centimetara da se borim sa najboljima i daću sve od sebe da to skočim što pre - poručuje Savić.

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    1. oktobar 2019 | 18:36

    Napred momak. Samo hrabro.🏆 Vreme je da se osvetla obraz nase atletike. Mozemo mi to.👍👍👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA